De 3 Houten Koninginnen in Baarn

Afbeelding : De 3 Houten Koninginnen by Art Museum Kroonzicht

BAARN – In de Baarnse bossen nabij Paleis Soestdijk staan 3 houten creaties, welteverstaan kunstwerken gebeiteld uit hout van vermoedelijk de daaraan voorafgaande houtkap uit hetzelfde bos. Deze schitterende kunstwerken komen dus praktisch uit de voortuin zoals dat destijds genoemd werd van de vorstin welke vroeger haar woonverblijf daar had in die omgeving.

Kenmerkend is dat de kunstwerken zelf ook de 3 voorafgaande vorstinnen moeten voorstellen welke voor onze huidige koning op de troon zaten. Hoewel er bij de kunstwerken zelf geen namen zijn vermeld, gaat het hier vermoedelijk om Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix gevormd in de vorm welke zij hadden in de tijd dat zij op de troon zaten. Door deze kunstwerken, allen op loopafstand van elkaar in de Baarnse bossen bij de vijver, is het bosgebied weer aangevuld met mooie kunst die de mensen een aanzicht bieden van hoe de voormalige vorstinnen er toen der tijd uitzagen.

Welke nu welke zijn, is voor mij nog precies de vraag? Rechts lijkt mij wel op Beatrix, links, denk ik Juliana en in het midden, denk ik, Wilhelmina. Qua kledingdracht en welke tijd er toen was lijkt het de juiste antwoorden te zijn. met inachtneming van de tijd en de omstandigheden van toen der tijd. Wellicht zullen de bordjes met informatie later worden toegevoegd.

Bent u ook nieuwsgierig naar de kunstwerken, dan kunt u naar Baarn afreizen en daar parkeren bij Eethuis de Generaal vanwaar u bij de achterkant van deze eetgelegenheid zo de bossen in kunt wandelen en u dan al gauw bij de vijver aankomt op deze 3 houten kunst creaties te bewonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s