Rijkgevulde gehaktbal met Witte Rijst en Gebroken Bonen

Afbeelding: De Kroonzicht- keuken by Art Museum Kroonzicht

IN DE KEUKEN – ‘Rijkgevulde Gehaktbal met Witte Rijst en Gebroken Bonennoem ik dit recept van de maaltijd van deze dag. Deze warme maaltijd kan iedereen maken en staat in 30 tot 40 minuten op tafel. Dit heerlijke gerecht is een ware delicatesse maaltijd en een unicum in zijn soort.

Ingrediënten:

– – 500 gram witte basmati-rijst

— 2 Vleestomaten

— 2 Grote Uien

— Zonnebloem Olie

— 750 gram Rundergehakt

— 1 Ei

— Paneermiddel

— 3 Maggie blokjes van Maggie

— Zout & Zwarte Peper

— Selderij

— Knoflook

— Zoute Ketjap

— 500 gram gebroken boontjes

— Croma Boter

Kookattributen:

— Braadpan ca. 30 cm doorsnede

— Rijstpan

— Kooksteelpan

— Snijplank

— Kneedkom

Bereidingswijze:

Je wast eerst de witte Basmati -rijst erg goed door totdat het water in de pan niet meer troebel oogt. dan laat je een pink-top water boven de bovenste laag van de rijst in de pan staan waarna je de pan in de rijstkoker plaatst en deze op de kookstand aanzet. In 10 tot 15 minuten is de rijst voldoende gaar en heb je een fijne korrel.

Je snijdt de uien, tomaten en selderij en knoflook in kleine stukjes. Ongeveer 1/4 van de gesneden uien houdt je even apart. De rest van de uien, tomaten, selderij en knoflook en doe je in de kneedkom. Vervolgens knijp je 2 van de 3 maggie -blokjes fijn en voegt deze toe aan de ingrediënten welke je al in de kneedkom heb. Dan voeg je een gebroken ei zonder schil toe. 3 eetlepels paneermiddel, de 750 gram gehakt en tot slot 1 eetlepel zoute ketjap. Om het geheel van extra smaak te voorzien, voeg je een snufje zout en/of zwarte peper toe.

Nu kun je het geheel kneden tot een gelijkwaardig mengsel waarna je de ballen begint te maken. Vervolgens verwarm je de braadpan voor met een scheutje zonnebloem olie en wat croma bakboter. Dit mengsel vormt later de jus van het gerecht, dus schat een beetje in hoeveel je hiervan nodig hebt.

Plaats de gemaakte ballen in de voorverwarmde braadpan en laat ze 20 tot 25 minuten gaarkoken. zorg ervoor dat je de ballen geregeld omdraait zodat de gehele bal goudbruin eruit ziet en de Jus niet meteen aanbrandt.

Tussendoor kun je de 1/4 van wat is overgebleven van de Ui in de steelkookpan plaatsen en in op een laag vuurtje tezamen met 1 maggie- blokje langzaam laten sudderen tot de uitjes langzaam beginnen te bakken, waarna je de gebroken bonen toevoegt. Dit geheel laat je ongeveer 10 tot 15 minuten op een laag vuurtje warm gaar stomen.

Zodra de maaltijden gaar zijn serveer je deze op een bord waarbij je de witte rijst onderop zet met een gehaktbal erboven en je enig sinds een beetje jus uit de braadpan toevoegt. Daarna voeg je de groente toe en Voilá. Je hebt een “Rijk gevulde gehaktbal met witte rijst en gebroken boontjes’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s