In het holst v/d nacht naar de Dam

Afbeelding : Paleis de Dam bij Nacht by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Helemaal vanuit Noord-Brabant met de laatste trein naar Amsterdam om dit fraai plaatje te kunnen maken. ‘Het Paleis de Dam bij Nachtzicht’ zoals ik het noem. De belichting moest exact zo zijn zoals de bedenker van het project dit graag had gewild om dit resultaat te kunnen bewerkstelligen.

Ongeveer rond de klok van twaalf uur middennacht, misschien kwart voor, wie zal het zeggen, kiekte de fotograaf dit fraai plaatje vanwaar uit later dit kunstwerk is voortgevloeid. De prachtige belichting en donkere achtergrond geeft een uniek beeld weer van het Paleis op de Dam in Amsterdam.

Geïnteresseerden kunnen tijdens openingstijden het Paleis op de Dam in Amsterdam bezoeken tegen het tarief van de dan doen geldende entreeprijs. Die variëren naarmate de inflatie wordt doorberekend al doende de tijd vordert. Wat er binnen allemaal te bewonderen is kunnen we natuurlijk niet verklappen, maar mocht je nieuwsgierig zijn, kun je gewoon eens langsgaan om eens te bewonderen wat er allemaal gepresenteerd wordt.

Dat dit fraai kunstwerk ook weer een vaste plek heeft gekregen in het Art Museum Kroonzicht is dan ook geen geheim. Dit Amsterdamse item staat samen met Het Westertoren stuk, zelfs op de nominatielijst om gekozen te worden als het mooiste bijzondere bezienswaardigste kunstcreatie van afgelopen decennia door de directie van Het Art Museum Kroonzicht.

Bent u ook enthousiast over de creaties die u op deze website ziet en vind u dat het straatbeeld, of het aanzicht in uw omgeving een fraai kunstwerk als deze verdient? Neem contact op met de redactie via het contactformulier waarbij u duidelijk uw wensen kenbaar maakt, en wie weet ziet u uw wens terug op deze website!

Klik hier voor het contactformulier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s