Monumenten Soestdijk

Foto : Rijksmonument ter ere van de Prins van Oranje by Art Museum Kroonzicht

SOESTDIJK – Mocht je ooit Baarn bezoeken, vergeet dan niet ook even het Rijksmonument te bezoeken in Soestdijk. De regio staat er vol mee. Een van de bekendste van allemaal zie je hier op de foto. Je vind deze gevestigd wanneer je vanuit Baarn naar Soest rijdt over de provinciale weg de Torenlaan in Soestdijk.

Ook wanneer je Paleis Soestdijk bezoekt kun je dit monument van een afstandje zien. Dit Gedenknaald in Soestdijk dateert uit 1815, gemaakt door architect van der Hart. Het gedenksteen heeft de letters MDCCCXV op de naald staan. Dus daar kun je niet echt omheen.

Deze hele regio van Achterveld, Amersfoort, Soest, Soestdijk, Baarn en Eemnes staat vol met Rijksmonumenten en Oorlogsmonumenten. Dus voor wie nieuwsgierig is, naar gedenkstenen , dan kun je hier volop je nieuwsgierigheid voeden met je waarnemingen.

Niet te vergeten is dat in deze regio ook een deel van de Grebbelinie ligt gevestigd wat ook zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. Je kunt hier namelijk een typische ouderwetse loopgraaf vinden uit de tijd van oorlogen nog ver voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Echter kenmerkt dit gebied het voormalig koninklijk huis omdat Naast Paleis Soestdijk ook Kasteel Groeneveld in deze regio is gevestigd. Al deze bijzondere bezienswaardigheden zijn de moeite waard een keer te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s