Prins Hendrikkade Amsterdam

Afbeelding : Nicolaas Kerk a/d Prins Hendrikkade A’dam by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Praktisch nabij het NH-Hotel Barbizon aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam staat de Nicolaaskerk gevestigd. Dit ligt pal tegenover het Amsterdam Centraal Station. Wanneer je bij de tramhalte vanuit centraal Station naar het Rembrandtplein e.v. staat heb je dit aanzicht.

Het kunstwerk, een schitterend artistieke productie van de hand van een van Nederlands bekendste creatieve artistiek en vooral karakteristiek persoon die nog niet op de televisie is geweest krijgt de naam ‘De Nicolaaskerk a/d Prins Hendrikkade Amsterdam’. Het geeft een mooi modern beeld van het actuele aanzicht van hoe dat gebied er in Amsterdam vandaag de dag uit ziet.

Je ziet de verlaagde boulevard met ingang naar het vernieuwde metro station onderaan het water liggen, met daarboven een moderne tram. Hieruit kun je afleiden dat de werkzaamheden welke bij elkaar wel al meer dan een decennia duren rondom het Centraal Station in Amsterdam op die plek al zijn afgerond. Dit betekend dat het aanzicht zoals vermeld op dit prachtig kunstwerk te vergelijken zijn met hoe dat nu daadwerkelijk nu op het huidige moment is.

Je kunt je afvragen; waar gaat dit over? Maar geef toch toe! Het is toch een prachtig plaatje. Je zult zien dat dit plaatje stiekem toch wel vaak bij velen in een digitale galerie terecht komt of als bureaublad zal worden gebruikt van een digitale desktop van een computerfreak die het plaatje gewoon mooi vindt. En dat mag dan natuurlijk ook gewoon.

Foto : Moksi Tjauw-Min Speciaal by Art Museum Kroonzicht

Het belangrijkste wat ik kwijt wil is dat als je voor de kerk staat met je neus naar de ingang toe, dat je dan naar rechts draait en alsmaar rechtdoor loopt tot aan het begin van de Warmoesstraat, en je vanzelf bij Eethuis ‘Kam Yin’ bent. Bij uitstek het lekkerste catering bedrijf in die smaakvariatie van de hele regio. Als je in Amsterdam bent, zeker het proberen waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s