Westertoren A’dam

Afbeelding: Westertoren Prinsengracht A’dam by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Het origineel aangekocht van de maker zelf voor slechts €25,- & ondertekent door de Koning zelf. Natuurlijk steunen wij elkaar, kopen wij elkaars kunstwerken, creëren we elkaars kunstwerken. Voor dit item ben ik speciaal van de andere kant van het land afgereisd zodat ik dit origineel kon aanschaffen voordat een ander dat deed.

Helaas, toen het origineel laatst werd gezocht, kon ik het niet meer vinden. Gelukkig werd er direct een fotoscan gemaakt nadat het aangekocht werd van de kunstenaar zelf, die met zijn kunst het item aanbood vanaf het plein bij de Spuistraat in Amsterdam, waar ik deze van origine pentekening voor een proportioneel bedrag van € 25,- overnam. Het origineel zoals exact op deze foto is nooit weggeven of verkocht nadat het van de kunstenaar zelf werd gekocht.

Verbazingwekkend werd dit item recentelijk in een kopie aangeboden op het Leidseplein in Amsterdam. Dat is natuurlijk het gevolg geweest van dat het item eerder op het internet heeft gestaan bij een vorig concept. Natuurlijk was dat niet de bedoeling, maar het origineel is nu toch echt flink in waarde gestegen. Het origineel zal vast nog wel ergens tussen mijn spullen verstopt zitten.

Destijds is er ook een conversie van gemaakt via de Prisma App op de smartphone. Vervolgens via de Kruidvat zelfs- service op fotopapier uitgeprint en cadeau gedaan aan een relatie die in Amsterdam woont, welke te kennen gaf dat ze het een mooi kunstwerk vond.

Mocht u het origineel ergens tegenkomen? Meld het dan aan de redactie. Nu ga ik er nog even vanuit dat het origineel tijdens de verhuizing ergens in de archieven is achtergebleven en deze vroeg of laat nog zal vinden, maar er wordt rekening mee gehouden dat deze mogelijk is ontvreemd, omdat het recentelijk in een kopie te koop aangeboden werd op het Leidseplein in Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s