Sinterklaas is ‘De Schoen’ aan het vullen

Afbeelding : De Club van Sinterklaas by Art Museum Kroonzicht

ON THE ROAD – De club van Sinterklaas is hard bezig alle schoentjes te voorzien van wat lekkers. De Sint is met zijn gekleurde Pieten via allerlei manieren aan het proberen om bij de schoorsteen geplaatste schoentjes te vullen met pepernoten.

De Pieten hebben er deze nacht niet erg veel zin in zo te zien. Dat komt omdat ze al vanaf hun aankomst in Nederland, elke dag overal de schoentjes aan het vullen zijn met wat lekkers uit het Sinterklaas Assortiment. Zoals je ziet zijn de dagen voor dat het daadwerkelijk pakjesavond is erg vermoeiend geweest voor de pieten en onze Sint.

Zodra het Sinterklaas avond is geweest en ook Pakjesavond achter de rug is, vertrek de Sint in de avond van 6 September weer naar Spanje met al zijn gekleurde pieten. Wie o Wie is er stout geweest en krijgt de Roe? En Wie moet er zelfs weer mee naar Spanje? Om daar in de pakjesfabriek te werken zodat ook alle kindertjes volgend jaar weer kunnen rekenen op veel cadeau’s en snoepgoed.

Natuurlijk gaat eerst de verjaardag van de Sint op 5 December voor. Op deze dag worden alle liedjes van de Sint gezongen en probeert de Sint zoveel mogelijk bij iedereen even vlug langs te komen om uit Het Grote Sinterklaas Boek voor te lezen, te noteren wie er stout is geweest, maar ook om aantekeningen te maken voor de wensen van de kindertjes voor de Pakjes voor het daaropvolgende jaar.

Bij dit feest, is het zo dat niet iedereen een cadeautje voor de Sint koopt op zijn verjaardag om hem te feliciteren, maar dat Sinterklaas ook wel Sint. Nicolaas genoemd, juist de kindertjes een cadeautje brengt. Daar helpen de Pieten hem mee, want je kunt je voorstellen dat hij niet alle cadeautjes op zijn rug kan dragen. En ook is het zo, dat vaak de verjaardag van kinderen in sommige gevallen gewoon niet wordt gevierd.

Zo heb je kapitein Piet, die de Boot bestuurt waar de pakjes mee worden aangevoerd vanuit Spanje, maar ook Knutsel Piet die de pakjes in cadeaupapier inpakt. Dan heb je de Post-Pieten. Zij gaan mee met de Sint, de huizen af. Maar ja, dat lukt natuurlijk niet zonder navigatie Piet, die de Sint de weg wijst. Maar Data Piet houdt alle data bij en ziet precies wie er jarig is en wanneer. Hun samenwerking resulteert dan ook vaak in het resultaat dat de vergeten kinderen toch ook wel een keer per jaar minimaal een cadeautje kunnen ontvangen. En soms ook niet, want dan zijn ze in de ogen van de Sint stout geweest.

En natuurlijk is Sinterklaas al een oude man, niet zo nu en dan slecht te been is. En dat zijn vaak de laatste dagen voor zijn vertrek. En dan is hij blij met zijn paard Ameriko, die hem dan meehelpt zich voort te bewegen. En soms als Ameriko ook al weer uitgeput is, dan zie je de Sint plotseling ergen een taxi nemen of komt hij met de auto of de bus. Of we Sinterklaas vaak in de trein tegen zullen komen is nog maar de vraag, maar ik heb het al een keer meegemaakt. Zo zie je maar weer…. het is dan telkens maar weer een verrassing.

Wist je trouwens dat de Sint, vaak ook hulp krijgt van de Hulp Sinterklaas? Nou dat verhaal vertellen ze je dan vroeg of laat vast wel een keer, vaak wanneer je de Sint het onmogelijke ziet doen. Omdat de Sint een oude man is, maakt hij ook wel een een vergissing. omdat hij dan de zaken door elkaar gooit en de dingen niet goed onthoud. En ook Data Piet, doet natuurlijk notuleren voor de Sint. En als de Sint dan erg vermoeid is, dan maakt hij wel eens een stomme misser. gelukkig heb je dan dat jaar daarop weer mazzel dat hij dat dan goed kan maken. En als hem dat dan niet zelf lukt, vraagt hij gewoon de hulp van de Hulp Sinterklaas. Die wordt dan op pad gestuurd en die krijgt dan een aantal gekleurde Pieten mee, om het klusje te klaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s