De Achterveldse Kerk

Foto : Kerk in Renovatietijd in Achterveld by Art Museum Kroonzicht

ACHTERVELD – Dit Kerkje ligt praktisch tegenover tandartsenpraktijk De 3-Linden waar ze een excellente service bieden op het gebied van tandverzorging en tandheelkunde. Hoewel deze foto, waar er ook een kunstwerk van is gemaakt dateert uit 2018, toen het gebouw nog in renovatie verkeerde, is het natuurlijk de vraag, wat de stand van zaken vandaag de dag zijn.

Deze kleine gemeente genaamd Achterveld, met dit prachtige kerkje, licht net buiten Amersfoort voorbij Leusden. Niet ver van dit kerkje vandaan ligt ook een deel van de bekende Grebbelinie. De meeste mensen hier die naar de zogeheten binnenstad gaan om te winkelen, kiezen dan ook vaak voor Amersfoort. Het plaatsje begeeft zich letterlijk op de grens van de provincie Gelderland en de provincie Utrecht. Voor de gene die met de trein willen reizen, kunnen dan ook kiezen voor de opstap locaties Barneveld of Amersfoort, afhankelijk van waar ze precies naartoe willen reizen.

In 1969 verloor de gemeente zijn status als zelfstandige gemeente. Sindsdien valt een deel onder de gemeente Leusden en het overige zogenoemde Oosterlijke buitengebied valt onder het bestuur van de gemeente Barneveld. In 2019 was het inwonersaantal gemeten tot net boven de 2500 inwoners. Het dorp ken zijn groei uit de periode van de wederopbouw na de oorlog in de jaren ’60.

Wilt u dit gebied graag een keer bewonderen? Dan kunt u het beste gebruik maken van een hotel-arrangement bij het Van der Valk Hotel op de grens van Leusden nabij alle uitvalswegen rondom de snelwegen in de betreffende regio. Het enige dichts-bij-zijnde alternatief is het Bilderberg Hotel in Hoevenlaken, maar dat is wel verder weg dan het van der Valk.

Wanneer de zon weer schijnt, zal de redactie, het huidige aanzicht van de Kerk gaan bewonderen en zullen we hier dan weer even ter zijner tijd op terug komen. Gelukkig kregen we laatst van de tandarts elders te horen dat we een tandartsbehandeling nodig zouden hebben om het geheel van het gebit eens een upgrade te geven. Wellicht kunnen we dit ter zijner tijd combineren. Hoewel de zon mag schijnen is het natuurlijk wel leuker om dezelfde foto te kunnen maken, met een ander weer op de achtergrond. Wat belangrijk is, is dat de belichting voldoende is om een mooi plaatje te kunnen creëren.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s