Bassie en Adriaan en ‘De verdwenen Kroon’

Afbeelding : Ingang in de omgeving van de vesting in Naarden by Art Museum Kroonzicht

NAARDEN – Hier zie je dan waar Adriaan uit de gelijknamige kinderserie Bassie en Adriaan door de boeven met de auto overal naartoe werd gestuurd om de politie af te schudden toen de boeven hun buit hadden verstopt in de vesting hierachter waarbij ze ‘De Kroon’, uit de gelijknamige titelserie van het betreffende seizoen met afleveringen, als lokaas lieten dienen om Bassie & Adriaan in de val te lokken.

In de aflevering genaamd, bedrogen door bedriegers van de serie met de naam ‘De verdwenen Kroon’ ; Nadat Bassie & Adriaan in eerdere seizoenen al hadden afgerekend met de boeven uit de series met de namen; Bassie & Adriaan en de Sleutel alsmede Bassie & Adriaan en de Diamant, kwamen de boeven uit de eerdere series samen, waarbij de voormalige museum directeur de van het museum waar de diamant lag, Welke, ‘De grootste diamant ooit gevonden’, naar Bassie & Adriaan had laten vernoemen. Als boef terug op het toneel, waar hij samen met B2 en Vlugge Japie, het boeven trio vormde in de daaruit volgende voortvloeiende serie genaamd ‘De verdwenen Kroon’, uit de reeks van Bassie & Adriaan seizoenen.

Terwijl Adjudant van der Steen tezamen met Bassie & Adriaan, ‘Het boeven trio’, op het spoor is en probeert na te gaan wat de boeven nu weer proberen uit te vogelen, kan hun robot Robin gesprekken verstaan die door de Walkie Talkies worden gevoerd die de boeven gebruiken terwijl ze in het museum ‘De Kroon’ aan het stelen zijn. Het befaamde zinnetje is ontstaan; ‘Alle eenheden naar het Museum; De Baron, Vlugge Japie en B2 stelen De Kroon’. Ze stelen ‘De Kroon’.

De Baron heeft tal van afleveringen later dan ook bedacht, nadat Bassie & Adriaan de boeven continue op de hielen zitten om ‘De Kroon’ terug te bemachtigen, een val open te zetten zodat hij eindelijk zijn wraak op Bassie & Adriaan kan nemen. De locatie van die val bevindt zich in werkelijkheid in Naarden Vesting. Een plek die vroeger ook wel werd gebruikt om handel te bergen en goederen op te slaan.

De Boeven verstoppen zich samen met ‘De Kroon’ in een van de bergruimtes met een verborgen stalen luik in de vorm van tralies. En lokken Bassie & Adriaan naar hen toe. Dan verschijnen de boeven achter hen met ‘De Kist’ van ‘De Kroon’ die zich zichtbaar opgesteld hebben, zodra Bassie & Adriaan aan het eind van de hal binnen de vesting niet meer verder kunnen. Met zijn wandelstok, laat De Baron het mechanisme los waardoor het luik van deze berging naar beneden valt en Bassie & Adriaan achter tralies achter blijven.

Wat gebeurde er toen? Was dat dan het einde van Bassie & Adriaan? Je zou haast denken van wel, want hoe moesten ze daar nou uit kunnen ontsnappen, terwijl alle contact met Adjudant van der Steen en de overige eenheden van de Politie was gebroken en de back-up was afgeschud, doordat de Baron, die irritante clown en verschrikkelijke acrobaat, tal van rondjes had laten rijden voordat ze eindelijk bij de vesting aankwamen!?

Wil je weten hoe dit avontuur dan verder zal gaan? Kijk naar Bassie & Adriaan en ‘De kroon’. Nu beschikbaar via Netflix.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s