FraaI Amsterdam

Afbeelding : Fietsenstalling Amsterdam by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Inmiddels zijn ook de werkzaamheden aan de Noordzijde van het Centraal Station gelegen aan ’t IJ in Amsterdam Centrum in verre staat van afwerking. Of het Helikopterplatform er nog daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag?

Maar de fietsenstalling op het plaatsje is inmiddels uitgebreid en verplaatst zo’n 100 naar links waar hij in eerste aanleg gevestigd was toen dit kunstwerk ervan werd gemaakt. De overige plekken om je fiets te bergen is aan de andere zijde van het station waar de trams rijden.

De Zogeheten Noord -Zijde van Centraal Station Amsterdam kent zijn uitzicht op het IJ met tal van veerpont-verbindingen naar het Noorden van de Stad aan de andere kant van het IJ. Aan deze zijde vertrekken ook de Taxi’s en ook de bussen naar De Stad & Streekgebieden van Amsterdam.

De innovatie van de stad kenmerkt zich de laatste jaren op het Noordelijke gebied van de Stad. Daar is veel ruimte overgebleven voor werk en bouwcreaties. Je kunt eenvoudig met de Veerpont wanneer je maar wilt de oversteek maken van het op 2 mijl verdere afgelegen Botel in Amsterdam Noord waar het vroegere industriële NDSM terrein was gevestigd voordat dit werd omgetoverd tot woongebied van Amsterdam Noord.

Ook kun je vanaf het Centraal station met de Tram, vrij eenvoudig, naar IJ-burg afreizen om een drankje te doen in het daar gevestigde Blijburg bij het Amsterdamse Strand.

Met de oplevering van de Noord – Zuid Metrolijn kun je erg vlot van Amstelveen naar Amsterdam Noord met slechts een overstap op Amsterdam Zuid. De overige Metrolijnen rijden in de richting van Oost en Zuid-Oost en zelfs tot in Diemen. openbaar vervoer gebruikers die in West moeten zijn , kunnen natuurlijk vrij eenvoudig met de Tram. De Taxi biedt bij overige bestemmingen natuurlijk de oplossing, zoals Hotelgasten die rechtstreeks van hun hotel naar Schiphol willen bijvoorbeeld.

Natuurlijk is het geen gek idee te beseffen dat je natuurlijk ook gebruik kunt maken van de fietstaxi, wanneer je weinig bagage hebt. zij zijn dan ook vaak de snelste optie op van locatie A naar locatie B te kunnen wanneer het openbaar vervoer niet meer rijdt of wanneer je het voordeligst uit wilt zijn. Je kunt met deze vervoerders namelijk altijd onderhandelen over de ritprijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s