Lockdown slecht voor Stap-faciliteiten Arnhem

Afbeelding : Uitgaansplein Arnhem by Art Museum Kroonzicht

ARNHEM – De huidige lockdown zet het leven weer eens stil op diverse stap- en uitgaansfaciliteiten. Zo ook in Arnhem waar zich in de binnenstad al geruime tijd veel stilte aan de horizon zet is het gebied wat zich kenmerkt als de omgeving waar de uitgaansgelegenheden zijn gevestigd redelijk uitgestorven.

Waar er vorig jaar nog veel renovatiewerkzaamheden het gebied bezighielden toen de vorige lockdown zijn intrede nam in de binnenstad van Arnhem, met name het uitgaansgebied zoals u hierboven kunt zien, bracht de komst van veel bouwbedrijven zicht op een deel van vernieuwing al dan niet renovatie van deze gebieden.

Niets blijkt minder waar. Veel plekken zijn een metamorfose-achtige behandeling doorgaan en ook het gebied waar de kroegjes en restaurantjes zijn gevestigd, alsmede waar de lokale bioscoop Het Vue destijds nog erg attent adverteerde met voordelig naar de film voor waar hun etree werd verbouwd, leek het er even op dat het uitgaansgebied weer volop in een levendigheid zou ontplooien.

Helaas stagneert in dit gebied het e.e.a. met betrekking op het herstel van de economie rondom daar waar de lockdown zich het hardst treft. Het uitgaansleven is niet meer zoals het vroeger was en de vraag blijft maar hangen , zal dat ook nog wel weer zo zijn.

Gelukkig kun je van het station ziet zeggen dat het achterblijft. Zelfs de treinverbinding met Duitsland is en blijft gehandhaafd tenzij er plotseling prominente onder beveiligd de grens over willen steken. Dan wordt de trein gewoon uit zijn dienstregeling gehaald. Verder ziet het station er fraai uit, het busstation is inmiddels ook functioneel waar het een aantal jaren geleden ook eeen metamorfose onderging.

Erg opmerkelijk aan de stad Arnhem is natuurlijk dat de bussen hier op bovenleiding rijden. Kun je van de tram nog wel verwachten in de grote steden en ook nog wel op de trein of ergens in het buitenland. Maar jawel, Arnhem is de eerste stad in Nederland waar de bussen van het openbaar vervoer gewoon op bovenleiding rijden en dus eigenlijk stroombussen zijn. Dus vergeet niet…!? ARNHEM is bus-bovenleiding stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s