Night-view Amsterdam

Afbeelding: Nightview Amsterdam by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Ergens in Amsterdam zo daar bij de andere kant van de Wallen nabij Metrostation Nieuwmarkt vind je dit aanzicht. Een koepel, vermoedelijk van de kerk op de Nieuwmarkt. Hoe het er zal zijn met de jaarwisseling, is nog maar de vraag.

Duidelijk is wel dat het aanzicht prachtig is bij nacht waar het maanlicht de hemel doet verlichten. Dames en Heren, dit is typisch Amsterdam. Een mooie eigentijdse straatbeeld van het huidige Amsterdam dat zich kenmerkt met fietsen, grachten en grachtenpanden.

Een ouderwets Amsterdamse straatverlichting die de straten verlicht in de herfstmaand September in het jaar 2020, met verkeersborden die aangeven welke rijrichting er dient te worden genomen.

Amsterdam is ‘s-Werelds no.1 stad op het gebied van toerisme in Europa waar Raamprostitutie en Coffeeshops centraal staan. Hoewel je uit dit beeld niet kunt opmaken dat de zogeheten Wallen waar de raamprostitutie primair is gevestigd op loopafstand is van waaruit dit beeld is opgemaakt. De ontwerper van dit beeld laat achter zich de Universiteit van Amsterdam (UvA) en welteverstaan de vestiging aan de Oudemanhuispoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s