18 Septemberplein Eindhoven

Afbeelding: 18 Septemberplein Eindhoven by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – Zo ziet Eindhoven er ongeveer uit vandaag de dag, gezien vanuit het aanzicht vanaf het Student Hotel nabij Eindhoven Centraal Station. Het uitzicht kenmerkt het 18 Septemberplein in Eindhoven met in de diepte veel bijzondere bezienswaardigheden.

Als je goed kijkt zie je de Bijenkorf, het politiebureau en daarachter het Philipsstation. Linksboven in de hoek het appartementen complex met de naam ‘De Admirant’.. Recht zie je de spoorweg waaronder het station is gevestigd, welke je vanuit dit uitzicht niet goed kunt zien.

Dit stukje Eindhoven is vernoemd naar de Bevrijdingsdag van Eindhoven in de 2e Wereld Oorlog welke plaatsvond op 18 September 1944. Vandaar dat dit ook het 18 Septemberplein heet.

Dit kunstwerk is gecreëerd met uitgangspositie vanaf het Student hotel, helemaal bovenin, waardoor we dit mooie uitzicht hadden vanwaar later nadat er eerst een foto is gemaakt een kunstwerk is gecreëerd met dit bovenstaande plaatje als resultaat. Onder in het midden vind je het VVV kantoor tussen het fietspad en de parkeerplaats. Ook hier is een kleine horeca gelegenheid gevestigd wat dagelijks toegankelijk is voor mensen die de stad aan en af bezoeken door middel van het openbaar vervoer. Zodra de toeristen het station uitwandelen kunnen ze bij dit VVV kantoor terecht voor informatie.

Links van de bijenkorf zie je waar de vernieuwde C&A is gevestigd met daartussen waar de wekelijkse markt plaatsvind en waar je ook de fietsenstalling van het centrum kunt vinden. Deze is ondergronds en naast de fietsenstalling van het Station nog de enige bewaakte fietsenstalling van de stad.

De toren die je links van het Philips Voetbalstadion vind daaronder ligt de Jumbo gevestigd aan de ene kant en aan de andere kant het politiebureau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s