Breukelen aan de Vecht

Afbeelding: Breukelen aan de Vecht by Art Museum Kroonzicht

BREUKELEN – Breukelen a/d Vecht is de titel van dit uitzicht en het zogeheten kunstwerk dat ervan is gemaakt, welke u hier kunt zien. Breukelen een plaats in de provincie Noord-Holland net voorbij de grens met de provincie Utrecht wanneer je over de snelweg A2 van Maarssen naar Abcoude rijdt.

Breukelen is een bekend plaatsje welke iedereen wel kent vanwege zijn befaamde Universiteit Nyenrode en de tal gelegen wateren zoals het Rijnkanaal West en de Vecht als zijnde de bekendste rivieren.

Een klein dorp met stadsrechten kun je het wel noemen. Het is een prachtige fietsomgeving waar de liefhebber van fietsroutes graag doorheen fiets in de maanden dat het aangenaam fietsen zoals in de lentemaanden Maart t/m Juni van elk jaar.

Op dit aanzicht kun je een bankje vinden waar je gewoon een flinke poos kunt zitten en gewoon echt kunt genieten van dit aanzicht. De plaats-bepaler van het zitbankje heeft hier natuurlijk niet lang over hoeven nadenken om op uitgerekend dit plekje een bankje te installeren. Het geeft een heel mooi beeld aan van waar je het Centrum van Breukelen kunt betreden. Je rijdt zo over de hefbrug heen en je bent in hartje Breukelen.

Je kunt vanuit hier zo naar Maarssenveen toe fietsen en vandaar door Maarssen naar de stad Utrecht wanneer je hier kiest om naar links te gaan kies je ervoor om de andere kant op te te gaan, kun je bij het even doorfietsen, via Ankeveen en Driemond op ongeveer dezelfde fietsafstand naar de stad Utrecht, ook in Amsterdam-Zuid-Oost aankomen. Weer een andere kant brengt je bij de Vinkeveense plassen en weer de andere kant bij de Loosdrechtse plassen en Hilversum.

Breukelen is een welvarende Gemeente en met de boot toegankelijk voor liefhebbers van de maritieme sector. De Mac Donalds ligt nabij de aangelegen snelweg A2 en het heeft ook nog zijn eigen NS-Station en het nabijgelegen van der Valk Hotel-restaurant welke je kunt herkennen aan zijn oosterse vormgeving van een tempel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s