De Haven in Breda

Afbeelding: De Haven in Breda by Art Museum Kroonzicht

BREDA – Dit schitterende kunstwerk gemaakt van het aanzicht op de Haven in Breda, de zogeheten linie wanneer je vanuit dit aanzicht op de ‘buitenkant’ van de stadskern aankijkt. Het heet ook letterlijk de Haven in Breda.

Breda is een mooie stad met zijn eigen wateren waar feitelijk ook boten e.d. kunnen varen. Hoewel het in de Provincie Noord-Brabant ligt, hoort het economisch gezien bij de Zuid-Hollandse streek tot aan Dordrecht, maar ook bij de grensstreek tot aan Antwerpen via Roosendaal en Nassau.

Wanneer je met de sneltrein naar België reist, oftewel de Intercity is het station in Breda de laatste stophalte voordat je Nederland verlaat en tevens bij een retour natuurlijk de eerste halte waar je vanuit België, Nederland binnenkomt.

Jaarlijks vinden er tal van festivals plaatst in Breda die zeker de moeite waar zijn een keer te bezoeken. Een van de bekendste samenkomsten zijn de Zomerse Donderdagavonden, daar waar het park centraal gelegen van de stad zich voedt met mensen uit Breda e.o. om gezellig met zijn allen in het park te zitten en om nader tot elkaar te komen.

Diepgaande discussies nagelaten. Ook al vinden deze juist ook in Breda plaats tijdens deze zomeravonden op Donderdag tot ongeveer middennacht, Breda is een stad welke zijn eigen industrie -en handelswijze erop nahoudt. Breda heeft één van de intelligentste computer/ICT bedrijven ter wereld gevestigd die vrijwel alle datastromen wereldwijd volgt gericht op de consumenten en businessmarkten die zich focussen op handel en industrie, maar ook dienstverlening. De Koninklijke Militaire Academy heeft zich ook in dit gebied gevestigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s