Wolkenvelden boven A27

Afbeelding: Wolkenvelden boven A27 by Art Museum Kroonzicht

HOUTEN – Ter hoogte van Houten op de A27 kun je een goed beeld nemen van de daar gevestigde windmolens. Op de voorgrond van dit kunstwerk namelijk de snelweg A27 in de nabije omgeving van Houten met windmolens en wolkenvelden.

Houten, wie kent het plaatsje nou niet. Wanneer je met de Intercity vanuit ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht e.v. reist kom je na het plaatsje met Station Culemborg langs Houten waarbij je vanuit de trein naar recht gekeken eerst langs het gebouw van zorgverzekeraar ONVZ reist voor je bij station Houten bent.

Via de snelweg is het een ander verhaal. De snelweg vanuit Almere naar Breda, de zogeheten A27 ziet er ter hoogte van Utrecht/Houten dus ongeveer zo uit. Prachtige windmolens en prachtige wolkenvelden en als het waait voel je dat als bestuurder of inzittende van een auto ook echt wanneer in die maanden dat het er erg hard waait over deze weg heen reist.

Dit kunstwerk in natuurlijk later gemaakt van een kiekje die we hebben genomen met de camera voordat we aan het kunstwerk begonnen. Als inzittende hebben we in de bijrijdersstoel onze camera aangezet om uitgerekend dit fraai stukje op beeld te krijgen. Eerder was ons dat gelukt, maar het eerdere kunstwerk is beland in de zak van een verzamelaar. We vonden het een mooi kunstwerk en bedachten dat we deze graag na hadden willen maken. Echter is het niet met elkaar te vergelijken, want dit kiekje is ca 2 kilometer verderop genomen dan het kunstwerk van het eerste kiekje waarbij slechts 3 windmolens zichtbaar waren.

Een winstmarge van 2 windmolens zou je zeggen in pak en beet 3 jaar tijd, echter is het niet wat het lijkt, want de blauwtinten zijn op dit kunstwerk niet zichtbaar. Dit kunstwerk hoort dan ook bij het kunstwerk nog in ontwikkeling, genaamd ‘De Brug van Zaltbommel’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s