De brug bij Zaltbommel

Afbeelding: Brug bij Zaltbommel by Art Museum Kroonzicht

ZALTBOMMEL – Daar is hij dan! Eindelijk is hij klaar. Het kunstwerk van “De Brug bij Zaltbommel”. Ogenschijnlijk ‘Scheef aan de Horizon’, zoals een ander kunstwerk in de maak voor een deel al wordt genoemd, zien we hier het kunstwerk ‘De Brug bij Zaltbommel’.

Net voorbij Waardenburg op de A2 vanuit de stad Utrecht naar de stad ‘s-Hertogenbosch kom je aan bij afslag Zaltbommel waar deze brug is gevestigd. Mooi vanuit de snelweg bekeken object met eigen straatverlichting. Waarom het schreef aan de horizon lijkt te staan is slecht de wijze van hoe je het beeld objectiveert.

In feite staat hier de weg schreef, wanneer je goed kijkt kun je dat zien aan de wolken. Net als het Kunstwerk, Wolkenvelden aan de A27 zie je het wegdek met de bijbehorende infrastructuur afgebeeld. Je moet een beetje met je hoofd draaien wil je goed kunnen zien hoe het wegdek er hier aan toe is, want de brug begeeft zich in een bocht waarna er in de daaropvolgende bocht aan 2 kanten een tankstation is gevestigd met aan één zijde een Burger King welke voor de andere zijde met brug toegankelijk is.

Het mooie van dit kunstwerk is dat je kunt zien dat op de andere weghelft een file staat. Iets wat daar in de spits vaak het geval is. Zaltbommel staat bekend om zijn eigen NS-station en BMW-Dealer en natuurlijk zijn Mac Donalds aan de snelweg bij Waardenburg.

Het origineel van dit kunstwerk waren we kwijt, dus ook deze is een prachtige namaak van het origineel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s