Kuifje op de Sprinter

Afbeelding: Kuifje op de sprinter by Art Museum Kroonzicht

UTRECHT – Natuurlijk kon het niet worden gelaten, toen de waarneming deze graffiti-kunst op de sprinter in Utrecht Centraal Station zagen staan. Besloten werd een kiekje te maken met de camera om er daarna een nog waardevoller kunstwerk van te maken. Treinstellen worden immers schoongespoten.

De maker van deze graffiti zal ongetwijfeld ook een foto ervan hebben gemaakt. Maar van die foto weer een kunstwerk maken, dat deed Kroonzicht. Kuifje onze stripheld van de gelijknamige cartoon staat hier afgebeeld met vermoedelijk de zogeheten ‘Peace-naam’ van de tekenaar van dit object.

Doordat de treinstellen die met graffiti vaak worden schoongespoten en dit naar alle waarschijnlijkheid ook zal gebeuren met deze Kuifje-tekening erop. Is dit kunstwerk van het kunstwerk natuurlijk een collectors item.

Het is verboden zonder toestemming van de NS hun treinen te bekladden. Wanneer dit illegaal is gebeurd wacht de maker, vast een flinke straf en geldboete. Hopelijk eerst het hem dat we zijn kunstwerk hebben gebruikt voor ons kunstwerk en zo krijgt hij toch wat eer toegespeeld voor zijn mooie tekenkunsten.

We raden lezers af om illegaal graffiti te gaan spuiten op treinen of welke openbare plekken dan ook. Vaak zijn de straffen geldboetes niet te overzien en kan dat vaak het einde betekenen van iemand zijn stabiele positie in de maatschappij. Mijn advies, meld je aan bij een grafische opleiding en ga voor het legale werk. En ook al zit het even tegen, met wat geduld vind je de juiste geïnteresseerde die je op weg helpt.

Bij Kroonzicht verdiend dit fraai stukje werk een plaats in het Art Museum Kroonzicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s