Rijkgevulde Nasi

Afbeelding: De Kroonzicht- keuken by Art Museum Kroonzicht

IN DE KEUKEN – ‘Rijkgevulde Nasi‘ noem ik dit recept van de maaltijd van deze dag. Deze warme maaltijd kan iedereen maken en staat in 60 minuten op tafel. Dit heerlijke gerecht is een ware delicatesse maaltijd en een unicum in zijn soort.

Ingrediënten:

– – 500 gram witte basmati-rijst

— 2 Grote Uien

— Zonnebloem Olie

— 750 gram kipfilet

— 3 Eieren

— 3 Maggie blokjes van Maggie

— Zout & Zwarte Peper

— Selderij

— Knoflook

— Zoute Ketjap

Kookattributen:

— Wok

— Rijstpan

— Kooksteelpan

— Snijplank

— Vlijmscherp keukenmesje

— Roerlepel

Bereidingswijze:

Je wast eerst de witte Basmati -rijst erg goed door totdat het water in de pan niet meer troebel oogt. dan laat je een pink-top water boven de bovenste laag van de rijst in de pan staan waarna je de pan in de rijstkoker plaatst en deze op de kookstand aanzet. In 10 tot 15 minuten is de rijst voldoende gaar en heb je een fijne korrel.

Je kookt de kip gaar in 15 min waarna je deze gaat plukken tot kleine fliesjes geplukte kip.

Je snijdt de uien, tomaten en selderij en knoflook in kleine stukjes. Vervolgens knijp je de 3 maggie -blokjes fijn en voegt deze toe aan de ingrediënten welke je al in de pan heb. Dan voeg je de gebroken eieren zonder schil toe. 3 eetlepels zonnelbloem olie, de 750 gram kip en tot slot 5 eetlepels zoute ketjap. Om het geheel van extra smaak te voorzien, voeg je een snufje zout en/of zwarte peper toe.

Nu kun je het geheel mengen tot een gelijkwaardig mengsel waarna je de rijst begint te toe te voegen.Bedenk goed, Nasi is gebakken rijst, dus je kunt het geheeol licht op bakken totdat het een kleur krijgt

Zodra de maaltijden gaar zijn serveer je deze op een bord waarbij je de nasi geleidelijk verdeeld over het bord. Lekker is om een gesneden tomaatje met wat zout eraan toe te voegen. En klaar is de maaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s