Busstation Neckerspoel

Afbeelding: Busstation Neckerspoel by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – Natuurlijk hebben we ook een kunstcreatie van het Busstation aan de Fellenoord in Eindhoven genaamd Neckerspoel. 1 x per uur staat het hier ramvol met bussen soms wel 3 bussen achter elkaar per bushalte.

Naast twee treinstations in Eindhoven heeft Eindhoven ook een busstation vanwaar je de hele regio in kunt reizen per bus. Valkenswaard, België, Weert, Tilburg ‘s-Hertogenbosch en zelfs Nijmegen en vrijwel alles wat ertussen ligt is met de bus vanuit Eindhoven toegankelijk. Wil je naar Utrecht of Amsterdam met de bus? Stap je gewoon een paar keer over.

Wanneer het treinverkeer gestremd is, zijn er alternatieve mogelijkheden, vaak worden er rechtstreekse bussen ingezet door de NS. Wanneer dit niet het geval is kun je vanuit Eindhoven, vrijwel overal komen met de stads en streekbussen. Vermoedelijk dien je afhankelijk van je bestemming ergens over te stappen en je bent wat langer onderweg, maar je bestemming kun je bereiken. Waar die dan ook is. Alleen in andere grote steden vind je busstations die kunnen tippen aan het station in Eindhoven.

De reden waarom we een kunstwerk hebben gemaakt van het busstation is omdat het gewoon een heel mooi aanzicht is vanuit het perspectief dat we hier op deze afbeelding zien. Het geeft een totaalbeeld van het busstation aan. De andere kant van het Centraal Station Eindhoven dat in het gebouw achter de bushaltes te zien is maakt plaats voor de taxi’s en de NS-Bussen wanneer het treinverkeer gestremd is.

Achter het centraal Station zie je een hoogbouw uitsteken wat men het Student hotel noemt, vandaaruit hebben is het objectieve aanzicht genomen voor het kunstwerk van het 18 Septemberplein gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s