Play Me

Afbeelding: Play Me by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – Een tijdje terug was ik in de nacht aan het Vloggen en kwam ik op het terrein van de TU in Eindhoven in de zogeheten Hangar van deze Technische Universiteit deze piano tegen. Ik speelde een stukje en ik besloot een screenshot te nemen terwijl ik aan het spelen was.

Dat klonk dus ongeveer zo:

Deze foto vond ik zo interessant omdat je tegenwoordig dagelijks op bekende NS-Stations ook een piano of vleugel kunt tegenkomen met de tekst Play Me. Vandaar dat we besloten een kunstwerk te maken van het object op de foto waar muziekkunst uit voortvloeit.

In het kader van de met officiële licentie te implementeren online radiostream welke officieel staat gepland op de dag 1-1-2021, maar waar u nu al een voorproefje van kunt genieten, omdat we het werkend moeten kunnen presenteren aan BUMA die gaat beoordelen, vond ik het leuk om een kunstwerk te creëren van een eerder gemaakt kiekje waarbij een piano in beeld is. Het kunstwerk is dus ook opgenomen in het Art Museum Kroonzicht.

Leuk om ook te vermelden is dat we op de officiële site/pagina van Radio Vrijnieuws net als in het logo van Radio Vrijnieuws een bewegende piano hebben geïmplementeerd. Deze creatie hebben we gemaakt met behulp van een gratis online tool, omdat de gekochte licentie van het NCH-product waarmee diezelfde creatie ook gecreëerd kon worden, ons die functie in het niet-werkende programma kon laten gebruiken. Zo zie je maar, vaak betaal je voor een ICT -functionaliteit die je na een update niet meer kunt gebruiken. En waarom zou je dubbel betalen als een andere aanbieder deze functionaliteit vrij ter beschikking stelt via een web-based solution.

Ik stoor me er geregeld aan dat voor diverse IT of ICT -functionaliteiten waar ik ooit eerder voor heb betaald, je na een update opnieuw moet betalen. Dan betaal je voor life-time en na de update moet je ineens per maand gaan betalen. Ik denk dat veel mensen deze bezwaren wel herkennen.

In elk geval bij het maken van dit kunstwerk kreeg ik bezwaar op halve stok. Vanaf volgend maand gaan we een jaartje de service uitproberen waarmee we dit kunstwerk voor een deel hebben kunnen maken. We hebben immers ergens ooit een filter gebruikt bij het maken van dit kunstwerk, waarvan we een nog niet bevestigde productie hebben gebruikt, om deze aan te passen naar ons eigen ontwerp zonder de filter te gebruiken voor het eindproduct. Laten we het erop houden dat we net dat stukje hebben gebruikt, waarvoor dan niet betaald hoeft te worden.

Graag creëer ik mooie kunstwerken met gebruik van deze filtermodule in de toekomst, maar voor nu is het over het algemeen handmatige bediening met inzet van een ICT-functie welke prijsvrij beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s