Talent gespot in Antwerpen

Video: Talent Gespot in Antwerpen by Art Museum Kroonzicht

ANTWERPEN – Vorig jaar gingen we een dagje naar Antwerpen en vlak voor de laatste trein naar Breda kwamen we in het centrum een merkwaardig talent tegen die wel heel erg goed piano kan spelen.

Na een kleine donatie van een paar euro en een knikje van de pianist voor akkoord nadat ik de telefooncamera in mijn hand liet zien waarmee ik te kennen gaf hem graag op te nemen voor de website, filmde ik dit mooi spektakel.

Zelden kwam ik zo een talent tegen als straat muziekkant. Hoe hij het deed, door ‘In the middle of knowhere’ in het centrum van Antwerpen een piano neer te zetten, op dat tijdstip, alsof hij op me aan het wachten was…. Natuurlijk op wieletjes.

Vaak kom ik straatmuziekkanten tegen welke ik dan ook graag op de film zet. Dit is natuurlijk niet altijd toeval. Vaak wordt ik gestuurd vanuit het niks, maar niks is minder waar, precies daar waar de straatmuziek zijn presentatie levert. Ik noem het dan ook aansturing vanuit datgene wat muziektalenten constateert. iets bovennatuurlijks zou je zeggen.

Uit beleefdheid probeer ik altijd een kleine vergoeding te doneren voor de opname die ik maak, soms word dat nog zonder enig woord eraan te besteden, conform een non-verbaal signaal, de goedkeuring verleend. Uit beleefdheid laat ik dan ook niet meer dan 1 minuut van de opname op de website zien bij deze meeste, maar in uitzonderlijk geval, wanneer ze wel heel goed zijn, maak ik een uitzondering en laat ik wat langer van de opname zien, zoals bij dit talent..

Want wie de talenten graag wil bewonderen, zal zich toch verder los van wat voor hun wordt gepresenteerd via de site, naar ze op zoek moeten gaan daar waar zij nog meer hun talent uitwerken. Vaak zijn dat bekende faculteiten of hogescholen of instituten of universiteiten die zich specialiseren in het opleiden van deze talenten.

En anders kun je gewoon de lokale karaokebar proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s