Weekmarkt Eindhoven

Afbeelding: Weekmarkt in Eindhoven by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – Natuurlijk kan de wekelijkse zogeheten Weekmarkt in Eindhoven Centrum niet ontbreken waarvan we een kunstwerk hebben gecreëerd. Elke Dinsdags tot 15.30 uur officieel, en in de praktijk tot wat later kun je hier van alles kopen.

Het hoort gewoon bij Eindhoven Centrum, deze Weekmarkt. Vis, Kaas, Brood, telefoonhoesjes, groente & fruit, sieraden, kleding, stoffen en nog veel meer wordt hier wekelijks aangeboden op de markt.

Als Eindhovenaar of niet Eindhovenaar, welke op dinsdags de binnenstad van Eindhoven bezoekt, kun je dit beeld wel treffen. De maker van deze kunstcreatie kan er niet omheen, omdat deze markt zich bevind op het 18 Septemberplein, grenzend aan het Stationsplein en de Emmasingel en Emmastraat in Eindhoven.

Achter op het kunstwerk , wat je niet goed kunt zien is de fundering van de overkapping bij het Eindhovense Plaza die tot aan de Bijenkorf en het daar in de Plaza gevestigde winkelcentrum met sportwinkels en voornamelijk kledingwinkels, in roestkleurig staal. Dat zijn ook de pilaren waartussen je in de verte het Inntel hotel van Eindhoven kunt zien, die tegenover het politiebureau is gevestigd. Met een veilig gevoel dus slapen.

Rechts van het Hotel kun je het gebouw van de Mediamarkt in Eindhoven vinden. Altijd wat technische snufjes in de buurt, wanneer je deze op de markt zelf niet kunt vinden.

One comment

  1. Erg jammer dat de blog berichten op mijn site veelal achteraf worden voorzien van grammaticale spelfouten door in mijn ogen afgunstigen. Normaal zou ik me er niet van bewust zijn, omdat ik de berichten niet continue opnieuw blijf lezen. Het is dan een standaard melding, welke wordt gegeven door de sitebuilder zelf waardoor ik er dan op wordt geattendeerd. Daar betaal je dan voor, om als een analfabeet te worden weggezet. Terwijl het ook nog een ingebouwde spellingscontrole heeft. Erg jammer dat ik daarmee wordt gestalkt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s