IJ-Kantine Amsterdam-Noord

Foto: De IJ-Kantine by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Iedere Amsterdammer kent het wel het aanzicht van waaruit je de verbeelding van Anne Frank kunt zien wanneer je met de pont van Amsterdam Centraal richting ’t Botel’ vaart. Bij die aanmeer plaatst is gevestigd, ‘De IJ-kantine’ .

Toch leuk om nog een stukje verborgen Amsterdam te kunnen presenteren op de website. Bij de presenteer ik de IJ-kantine. Een kantine voor al het werkend publiek in de nabije omgeving om een hapje en een drankje te nuttigen wanneer de behoefte er is.

Het oude DSM terrein is sinds een aantal jaren al bebouwd met de nodige Nieuwbouw. Terwijl dit 20 jaar geleden nog een afgelegen industrieterrein was welke werd bewoond door hippie’s en krakers.

Het lijkt er zelfs op alsof ze hun stijl hebben aangehouden. Ik ben daar vroeger eens geweest. Het leek een oude scheepshangar waar aan boten werd gesleutel, maar dan ingericht als werkplaats voor kunstenaars. Vandaar dat ik het geheel in de huidige hoedanigheid nog eens wilde bezoeken. En het werkelijk prachtig geworden.

Dus voor al diegene die wat lekkers willen scoren is het zeker een gezellige plek om te genieten van een van de specialiteiten op hun vrij eenvoudige maar toch speciale menukaart.

De nieuwe inrichting bleek ook voor het Botel interessant te zijn om zich daar te vestigen. Van de eerdere standplaats bij het ook Double Tree van Hilton bij het Centraal Station waar veel werkzaamheden plaats hebben gevonden maakte dat het Botel wel een nieuwe vestigings-locatie kon vinden. Het ligt nu in de buurt van het andere Double-tree hotel, van Hilton in Amsterdam Noord. Daartussenin op loopafstand vindt je het gebouw van de IJ-kantine.

Voor een betere impressie van de IJ-kantine kun je hun foto galerij bezoeken op de website van de IJ-kantine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s