Kasteel Groeneveld

Foto: Kasteel Groeneveld by Art Museum Kroonzicht

BAARN – Kasteel Groeneveld in Baarn staat bekend om zijn 18e-eeuwse buitenplaats waar destijds veel kooplieden van heinde en ver naar toe reisde voor o.a. handel en kooptransacties.

Vandaag de dag is het een bezichtiging voor de mensen in het omliggende wandelpark wat behoort bij de gemeente Baarn.

Het is een prachtig aanzicht en een kunstwerk op zich. Het hoofdgebouw ziet er van de voorkant ook echt uit als een kasteel met 2 zijgebouwen met hek ertussen die de voorplaats afschermt.

Het is zeker de moeite waard om de achterplaats te bekijken. Daarvoor moet u wel even naar Baarn reizen om dat vanaf het achtergelegen park te kunnen bezichtigen. De achter-plaatst is afgeschermd met een hele smalle slootrivier ook wel een soort van gracht te noemen die het park met de plek waar vermoedelijk in de 18e eeuw de kooplieden hun waar kochten van handelaren en andere kooplui.

vanaf de 17e Eeuw was het in Nederland zo dat kooplieden van hot naar her reisde (eigenlijk veel langer) daar waar de speciale buitenplaatsen en ook binnenplaatsen voor deze zaken werden ingericht. Kasteel Groeneveld dateert uit de 18e eeuw en diende in beginsel tot een dergelijke buitenplaats.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s