Chineze viering

Video: Chineze viering by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Hier op Amsterdam centraal afgelopen jaar de viering van het Chinese nieuwjaar of een Huwelijk. Nieuwjaar is net voorbij en het Chinese Nieuwjaar van 2021 laat nog even op zich wachten. Wel viert de Koptische kerk rond deze tijd zijn nieuwjaar.

Alweer een video uit de oude schoenendoos. Bij het Saigon Càphe bij het Amsterdams Centraal Station was vorig jaar een bijzondere viering gaande waarbij je een typerende dans kon zien van hoe de chinezen feest vieren.

Of het nou de viering was van het Chinese Nieuwjaar of niet de presentatie laat wat zien… Het kan ook de viering zijn van een Huwelijk op zijn chinees. Het symboliseert in elke geval 2 mannetjes en een vrouwtje. Je zou denken, Kat-achtigen. Waarbij de mannetjes indruk proberen op het vrouwtje en het vrouwtje uiteindelijk haar keuze zal moeten maken.

Gaat het vrouwtje er met slechts een van de twee vandoor of kan ze niet kiezen. Beide mannetjes maken in elk geval de nodige indruk. Kijkt u mee!

Onderweg komen we vaker dergelijke vieringen of bijzondere bezienswaardigheden tegen. Weet jij een dergelijke bezienswaardigheid waar wij naartoe kunnen. Laat het weten via het contactformulier op de site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s