N236 Hilversum-Amsterdam

Afbeelding: N236 Hilversum – Amsterdam by Art Museum Kroonzicht

UITERMEER – We rekenen dit kunstwerk tot de regio Hilversum. Het betreft een wegwijsbord aan de Gooilandseweg in Uitermeer net voorbij Ankeveen en nog voor Weesp en Driemond voordat je Amsterdam inrijdt. Vanwege de naam Gooilandseweg en ’t Gooi dat dan toch echt bij Hilversum hoort vind ik het een Hilversumwaardig kunstwerk.

Je komt toch een hoop verkeersborden tegen als je een eindje gaat fietsen. Zo kwam ik deze borden tegen en bedacht dat dit fraai plaatje, ook wel een kunstwerkje waard is. De gemeten afstand welke ik aflegde met mijn fietsroute was namelijk hieruit af te leiden. Namelijk de afstand tussen Hilversum en Amsterdam. Wel is waar over de Gooilandseweg feitelijk iets langer dan de Provinciale weg de N236. namelijk de paar kilometer naar het centrum van Hilversum waar ik begon.

27 kilometer is dus de afstand, kun je hieruit afleiden. In werkelijkheid waren het er wel 30 op de fiets. Het leuke van fietsen door Hilversum is dat je een hoop Televisie-wereld tegenkomt. Je hebt als je vanuit het centrum van Hilversum als je richting station Naarden fiets plotseling Station Mediaparkt. Daar moet je goed opletten want als je per ongeluk het mediapark inrijdt daar waar je verder niet meer kunt, kom je bij een doodlopende weg met een soortgelijke naam “Doodweg’. Eigenlijk moet je daar dan rechtdoor met de bocht mee richting het tankstation en dan ben je al op de Gooilandseweg. Dus niet de Doodweg volgen op het terrein van het Mediapark. Eng wereldje toch , hé!? Dat media gebeuren. Je zou der maar verdwaald zijn.

Eenmaal op de Gooilandseweg is het een flink eind doorfietsen tot het 2e Tankstation bij afslag Ankeveen, vandaar weer een flink eind doorfietsen tot aan het 2e Tankstation nog voor de ophaal brug bij Weesp ongeveer. Beetje doortrappen en voor je het weet rijdt je door Driemond, waar een soort havenachtige cultuur heerst, zo Amsterdam Zuid – Oost binnen. De snelste weg dan naar het centrum is dan ook nog even vlug door Diemen heen en Amsterdam – Oost. Vind ik tenminste als je op de fiets bent en je wilt nog wat leuks van de stad Amsterdam meekrijgen.

Maar voor nu het mooie bord wat lijkt op een Olifant-achtige Muizengezicht, 2 Dubbele oren en een slurf snuit achtig iets. De lantaarnpaal staat er natuurlijk zodat je kunt zien in het donker wat er op de borden staat indien de bordverlichting van binnenuit het om welke reden dan ook niet al dan niet tijdelijk uit staat.

Al met al, een kunstwerkje waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s