Woonbotenfaciliteit Amsterdam Centraal

Afbeelding: Woonbotenfaciliteit A’dam Centraal by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Jaren terug was deze aanlegplaats voor woonboten nog intact, vandaag de dag zal deze aanlegplaats plek hebben moeten maken voor de daar ontwikkelde hoogbouw.

Dit kunstwerk is een mooi beeld van hoe het er toen was. Rechts op de achtergrond een deel van het toen nog niet gerenoveerde Centraal Treinstation van Amsterdam. Recht vonden we ooit het Botel en links de Prins Hendrik Kade.

Hoewel veel van deze aanlegplaatsen er nog zijn, zal deze specifieke er niet meer zijn. Des te mooier dat we hier een kunstwerk van hebben gevonden. Zo te zien staan de boten al dubbel geparkeerd. iets wat tegenwoordig vaak het geval is op de plek hierachter vandaag de dag.

De kerk waarvan die straat door de steeg in de diepte uitmond naar de Warmoesstraat is gevestigd langs het Barbizon NH Hotel.

Duidelijk wat de kunstenaar op dit kunstwerk naar voren heeft willen brengen zijn de ouderwetse rookpluimen van het scheepsverkeer met hun handelswaar. Ik kan geen goede inschatting maken uit welke tijd dit kunstwerk nou precies dateert, maar 1 ding is zeker het was ergens diep in de vorige eeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s