De Koeienstal

Afbeelding: De Koeienstal by Art Museum Kroonzicht

ZALTBOMMEL – Dit kunstwerk heet: ‘De Koeienstal’. Want zo ziet een koeienstal er vandaag de dag ook uit. Koeien die hooi grazen als voedingsbodem voor de melk die uit ze gemolken wordt in een latere fase.

Dit is het typische beeld van hoe zo een koeienstal er in Nederland uitziet. Netjes en geordend. Maar Nederland heeft vaak boerenprotesten en melk in de supermarkten is onlangs, mondjesmaat gestegen. Velen vallen het niet op, omdat melk standaard wordt gekocht bij de boodschappen , maar als je goed rekent, besef je vaak dat de standaard Nederlandse melk zoals we dat gewend zijn, met een klein beetje meer dan de normale inflatie gewoonte in prijs is gestegen.

We moeten de boeren en hun koeien niet zoveel laten stressen denk ik dan. Ze schijnen tegenwoordig maar net rond te komen, onze ‘nederboeren’. Geen dure sportauto’s meer voor de deur, hooguit een stevige Range Rover4x wheel drive om door de modderige weilanden toch hun werk te kunnen doen.

Wat vind jij, ben je het eens met de boerenprotesten? Of vindt jij dat ze zich niet zo moeten aanstellen? Vaak reed ik langs de weilanden de afgelopen zomers en zag ik met eigen ogen aan dat onder meer , door de vergrijzing veel gewas te laat werd geoogst en dus wel in te denken was dat er problemen zijn op het platteland.

Zo een koeienstal is in elk geval best wel een kunstwerk waard, vandaar ‘De Koeienstal’ van Art Museum Kroonzicht. Reageer in de comments!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s