De Kwekerij Hilversum

Foto’s: De kwekerij Hilversum by Art Museum Kroonzicht

HILVERSUM – Iedereen in Hilversum heeft er vast weleens van gehoord; De kwekerij bij het primaire treinstation; Station Hilversum. Een soort van gecreëerde binnentuin in hartje Hilversum waar het zomers lekker vertoeven is met een hapje of drankje die je kunt bestellen bij ‘De Stek’.

Ook in de winter kun je hier gezellig knus op een bankje zitten. Het houten bouwwerk met eigen park heeft in elk geval het thema De Tuin, met thermen als ‘Kwekerij’ en de ‘Stek’. En daarbij is een stek, natuurlijk ook een blek waar je lekker kunt hangen.

Helaas is vanwege het Corona-gebeuren nog niet echt optimaal genoten van het bouwwerk dat er nu toch al enige tijd staat gestationeerd. De mediastad met zijn eigen Mediapark creëerde een plek, waar publiek zich kon vestigen, wanneer zij op de trein of bus moeten wachten en toch even een sigaretje willen roken. Of na het stappen nog gezellig met vrienden even willen bijkletsen. Of overdag dat collegae nog even samen kon zijn voordat ze de trein moeten nemen naar hun bestemming van hun reis.

Het is ook meteen een leerzame plek, waarbij je kunt leren dat je met een eigen stek, zo de circulatie van natuurlijke planten en bomen intact kunt houden. Het is in ieder geval toch opmerkelijk genoeg om er een stukje over te schrijven. Het staat er namelijk toch al enige tijd en er lijkt niet echt optimaal gebruik van te worden gemaakt. Feit blijft wel dat het er wel op lijkt alsof het station pal voor zijn voordeur een leuk parkje erbij heeft gekregen.

Wat vindt jij eigenlijk van deze creatie? Laat het weten door een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s