Sint Servaasbasiliek Maastricht

Afbeelding: Sint-Servaasbasiliek Maastricht by Art Museum Kroonzicht

MAASTRICHT – Deze Sint-Servaasbasiliek is de kerk in Maastricht die pal gevestigd is langs de De kerk Van Heilige Johns en langs het Vrijthof kent 2 torens met daartussen een soort koepel hal en een mooie uitbouw aan de achterkant.

Iedereen die de vrijthof in Maastricht weleens heeft bezocht kan niet om dit bouwwerk heen. Het is zo groot gewoon, dat de breedte van de Kerk even breedt is als bijna het hele plein van de Vrijthof.

Met kerks is hier dan ook de kerstmarkt te vinden, die er ieder jaar weer prachtig uitziet met natuurlijk zijn eigen stal, rendieren en de kerstversieringen. Het centrum van Maastricht kent nog meer kerken, maar daarover een andere keer weer meer, daarvoor zal een bezoekje naar Maastricht eerst weer noodzakelijk zijn.

Het centrum van Maastricht heeft best wel een middeleeuwse uitstraling gekleed met tal van vernieuwingen. Het ligt in principe pal langs het Water de Maas, wat vroeger natuurlijk de belangrijkste aanvoer route was van handel in en uit die tijd. Bij de vrijthof staan over het algemeen veel winkels en wat horecagelegenheden voor het uitgaanspubliek.

Ook leuk te vermelden is dat een studentenstad is met zelfs een eigen universiteit. Met name in de zomermaanden is het erg leuk om als toerist de stad te bezoeken omdat je dan de frisse wind welke over de Maas waait ook echt kan proeven als je de lange brug over de Maas bewandeld die leidt van het treinstation naar de binnenstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s