‘De Rode Olifant’

Afbeelding: De Rode Olifant by Art Museum Kroonzicht

‘s-GRAVENHAGE – Den Haag oftewel in engelse taal; Ten Hague genoemd kent veel mooie grote bouwwerken die interessant genoeg zijn om een kunstwerk van te maken zoals wij dat hebben gedaan en u op bovenstaande afbeelding kunt waarnemen.

Om dit beeld te krijgen van De Rode Olifant, moesten we wel helemaal het reuzenrad in welke destijds stond gevestigd op het Malieveld in Den Haag. Bijzonder aan dit gebouw is dat het naast relatief veel laagbouw staat. Naar verluidt wordt het pand vandaag de dag in gebruik gesteld als kantoor ruimte.

De naam, zoals het gebouw in het echt ook heet en ons kunstwerk natuurlijk dezelfde originele naam heeft gekregen, is gemaakt van een soort rood steen, waar veel kerken ook van zijn gebouwd. De Toren zal wel geassocieerd worden met de zogeheten slurf. Vandaar dat we ook dit aanzicht zoals op de afbeelding in ons kunstwerk wilde verwerken, zodat je ook de Olifant kunt zien met zijn slurf.

Normaliter is dit hoogbouwwerk alleen vanuit de nabij het stations gelegen hoogbouw daar in dit perspectief te bewonderen. Maar dan van veel verder weg. Je moet je ook wel echt over je hoogtevrees heen zetten en in het reuzenrad durven te gaan zitten om uiteindelijk dit exacte beeld te bewerkstelligen.

Den Haag is verder een hele leuke stad, waar je best veel kunt beleven op het strand na. Zo heb je Madurodam, maar daarnaast ook een fraai stukje infrastructuur in het hart van het centrum waar de treinen, bussen en trams allemaal bij elkaar komen.

Het leuke van Den Haag is voor de liefhebber van hoogbouw, dat er steeds meer hoogbouw bij is ontwikkeld, de afgelopen jaren. Maar daar later meer over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s