Cruiseschepen Amsterdam

Afbeelding: Cruiseschepen Amsterdam by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Bij het Muziekgebouw het IJ, de IJ-hallen ligt de IJ-Terminal, de opstaplaats voor toeristen die met de cruiseschepen de wereld over varen. De Cruiseschepen van deze tijd zijn werkelijk zo groot als meerdere gebouwen samen.

Dit kunstwerk is gemaakt van een Cruisesschip dat zich tijdelijk heeft gevestigd bij de IJ-terminal. Veel Cruiseschepen varen niet, vanwege de Corona epidemie. Je kunt zien dat de omvang wel een paar hotels en restaurants is per schip.

Amsterdam heeft er werkelijk een mooi bouwwerk bij met de oplevering van de IJ-terminal destijds. Al geruime tijd kunnen nu ook de grootste schepen ter wereld gewoon in hartje Amsterdam aanmeren zodat het toeristen kan vervoeren naar overal ter wereld. Wel even een visum aanvragen natuurlijk.

Op dit kunstwerk is gekozen voor grauw weer als achtergrond, want we leven in een soort van grauwe tijden met de coronacrisis gaande.

Wat en wanneer ons volgende kunstwerk, wordt is nog maar de vraag. De ‘lock’ -down gaat nu zeker 3 weken langer duren dan voorheen geplant en dat brengt met zich mee dat we niet zeker weten waar we onz kunstwerk over willen maken. Normaal komen we van alles tegen, maar nu verwacht wordt dat we binnen blijven zitten, moeten we maar even improviseren.

One comment

  1. De terminal is prachtig, deze foto ook! Maar Amsterdam was voor de coronacrisis al bezig om een groot aantal minder cruiseschepen toe te laten in Amsterdam. Teveel toeristen in een keer als de passagiers eraf kwamen, die eigenlijk relatief weinig geld uitgaven. En inderdaad de schepen worden steeds groter. Ik heb 4x een zeecruise gemaakt en vond de eerste 3 geweldig, dezelfde maatschappij. De 4e was een andere en was een stuk minder. De eerste cruise in 2007 met een splinternieuw schip. 12 dekken, 16 restaurants en bijna 3000 passagiers. Ruim 1000 personeelsleden.
    Een ruim schip, de “Gem” van de Norwegian Cruise Line, bijna 300 m lang en ruim 30 meter breed. Een prachtige ervaring. Voor de tegenwoordige tijd is het alweer een klein schip. Als je het nog nooit gedaan hebt en je bent in de gelegenheid, echt doen, ik vind het een aanrader en vooral deze maatschappij. Een heerlijk concept ‘freestyle cruising’. Geen vaste tijden. Dat betekent alle vrijheid, eten wanneer je wilt, waar je wilt en met wie je wilt. Prachtige shows, heerlijk eten en superaardig personeel. En verder heerlijk ontspannen. Ik hoop nog eens een reis daarmee te kunnen maken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s