Soest in het Groen

Afbeelding: Soest in het Groen by Art Museum Kroonzicht

SOEST – Wanneer je de Mountainbike in Soest aan het fietsen bent kom je mooie plaatsjes tegen. Zo moest ik dit mooie landschap verwerken in een kunstwerk. Met de oranje-besjesboom op de voorgrond waar de vogels van de vruchtjes waren aan het genieten, bedacht ik me, dit fraai plaatje in een waar kunstwerk te verwerken.

Het was zomer, boven de horizon een prachtige groene landschap van bomen met een perfecte bewolking om het aanzicht van het landschap op de voorgrond aan te vullen. De groene bomen op de achtergrond liggen wel kilometers ver weg. tussen de diepte van de wei hier en daar een boom wat het geheel toch echt aankleed zodat dit fraai plaatje kon worden gemaakt.

Je zou denken dat dit gebied ergens aan de andere kant van de wereld is, mar niets is minder waar. Dit door de mens onaangetast gebied waar wel rund graast zo nu en dan, maar in elk geval in de zomermaanden ziet er dan ook in het echt uit als een van de mooiste plekjes van de natuur in het binnenland van Nederland.

Tot mijn verbazing waren er een hoop runderen in de nabije omgeving die het wandel en fiets gebied de indruk gaven dat het niet vrij toegankelijk was. gelukkig, bleek dit niet zo en mocht je op bepaalde tijdstippen op eigen verantwoordelijkheid toch dit gebied betreden, aldus de bordjes van Staatsbosbeheer.

Zodra de zon onder is , is het eigenlijk verboden dit gebied te betreden. Waarschijnlijk om de loslopende dieren daar niet te storen bij hun nachtrust, maar ook omdat het er gevaarlijk eng is in het donker. Je ziet namelijk helemaal niks en er is geen straatverlichting om je richting wijs te maken indien je verdwaald bent.

Op deze plek staat een bankje, waar wandelaars en fietsers kunnen rusten. Diegene die heeft bedacht hier een bankje te plaatsen krijgt natuurlijk alle eer voor het als eerste opvallen van dit prachtige aanzicht. Dat er vervolgens een mooi kunstwerk van is gemaakt is natuurlijk omdat het kon. En waarom zou je het willen laten om een van de mooiste plekjes van Nederland in het Art Museum Kroonzicht te laten opnemen, als het gewoon kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s