Station bussum-Zuid

Afbeelding: Station Bussum-Zuid by Art Museum Kroonzicht

BUSSUM – Stap je bij Bussum-Zuid uit de trein, kun je deze spot vast wel herkennen. Al met al, een kunstwerkje waard. Dit station begeeft zich tussen de stations Naarden-Bussum en Hilversum Mediapark.

Stations zijn de mooiste plekken van het land om kunstwerken van te creëren. Je komt er gebouwen tegen en bij de meeste stations nog veel meer, zoals bussen, taxi’s, winkels etc. Vaak kom je onderweg een spot tegen en denk je al gauw, hoe zou dat beeld er in een kunstwerk uitzien.

Het leuke van dit soort kunstwerkjes is dat je meer kunt laten zien dan wat je op het eerste gezicht verwacht. Je laat namelijk ‘het principe van onderweg’ zien. De wereld in beweging.

Bussum en ook Bussum-Zuid is binnen de regio een van meest gewilde plaatsen om te wonen. Veel mensen die in de televisiewereld rondom Hilversum werken wonen ook in Bussum. Het is er mooi wonen, maar vooral rustig. Amsterdam ligt praktisch om de hoek, maar ook Hilversum en Utrecht is ook niet ver.

Daarnaast kent de regio veel fijne fietsroutes en waterpret is ook niet ver weg. Misschien belangrijker nog wel, het ligt aangelegen aan een mooi stuk natuur met zo ongeveer Laren en Naarden aangrenzend. Een frisse wind met een natuurlijke vochtige bries in de zomer wordt dan ook wel gevoeld, doordat de Eem en het Eemskanaal niet ver weg zijn. Die grensend natuurlijk weer aan het IJ-meer waaruit ze een deel van de provincie Flevoland hebben gepolderd.

Bussum zelf behoort natuurlijk tot de Provincie Noord-Holland, net als Hilversum overigens. Baarn, wat tegen Hilversum aangrenzend ligt, begeeft zich nog in de provincie Utrecht en behoort dus niet bij Noord-Holland.

One comment

 1. Komen en gaan
  een voorbijgaande aard
  De wereld voorbij
  uitstap en instap
  Opstap naar elders
  Eerste en tweede klas
  Staan of pluche
  Bepakt en bezakt
  of plichtmatig
  naar een baan
  Heb je het
  op de rails
  of zit de redding
  in je bagage?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s