Winters Weer

Afbeelding: Winters Weer by Art Museum Kroonzicht

BAARN – Gisteren hadden we in Nederland voor zover bekend de eerste sneeuw sinds het nieuwe jaar 2021. Een groot oppervlakte van Nederland was ondergesneeuwd of deels ondergesneeuwd. Dat gaf de mogelijkheid om weer prachtige aanzichten in kunst vast te leggen.

Er werd gekozen voor een mooie spot waarbij de sneeuw een mooi stuk groenvoorziening, welke past bij de tijd van het jaar, bedekt had welke waarbij nog geen sporen te zien waren van menselijke interactie. Dat beeld werd vervolgens ondergebracht in een kunstwerk waarbij we de toepasselijke naam; Winters Weer, er verder bij hebben bedacht.

Het mooie van het 4 seizoenen klimaat zoals wij dat in Nederland kennen is dat elk seizoen kansen biedt om de weersomstandigheden vast te leggen. Al dan niet in kunst.

Op dit beeld hierboven zie je een dus een mooie verbeelding van een dergelijk aanzicht, waarbij goed is te zien dat het winter is. En dat de natuur ook wel degelijk planten heeft, waarbij de bladeren in de winter intact blijven. De bomen zijn vrijwel zonder bladeren te zien, maar de planten hebben ze nog wel, wat dus de sneeuw op heeft gevangen en je dus een mooie sneeuwlaag kunt zien op de takken van de bomen, de bladeren van de planten en het gras.

Dit willekeurig aanzicht ziet er in de lente kleurrijk uit met witte, roze en blauwe bloemetjes in combinatie met diverse verschillende kleuren groen van de bladeren en het gras. Zeker de moeite waard om dit zelfde aanzicht in de Lente of zomer nog eens in kunst vast te leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s