Pasta Fruity du mere

Afbeelding: De Kroonzicht- keuken by Art Museum Kroonzicht

IN DE KEUKEN – ‘Pasta Fruity du Mere‘ noem ik dit recept van de maaltijd van deze dag. Deze warme maaltijd kan iedereen maken en staat in 30 minuten op tafel. Dit heerlijke gerecht is een ware delicatesse maaltijd en een unicum in zijn soort.

Ingrediënten:

— 1 pak spaghetti

— 500 gram Zeevruchten

— 2 Grote Uien

— Zonnebloem Olie

— 1 kleine blik fruit cocktail

— 1 halve (kleine) pot zongedroogde tomaten

— pakje Surimi sticks

— 1 Maggie blokje van Maggie

— Zout & Zwarte Peper

— Selderij

— Knoflook

— Bieslook

— halve kleine blik tomaten puree

— Paprika poeder

Kookattributen:

— Wokpan

— Kookpan

— Snijmes

— Snijplank

— Vergiet

Bereidingswijze:

Je zet de kookpan gevuld met water, een scheutje olie en wat zout op vuur. Je brengt het water aan de kook en dan zet je het vuur wat lager. Dan laat je spaghetti in de pan gaar koken tot de spaghetti net begin te plakken. Je kunt dit testen door een sliert uit de pan te halen en deze tegen het plafond aan te gooien. Blijft hij hangen, dan is de spaghetti perfect.

Je snijdt de uien, bieslook en selderij en knoflook in kleine stukjes en zet deze met de fijngesneden zongedroogde tomaten met een flinke scheut zonnebloem olie in de wok op gemiddeld vuur zodat de uitjes net niet bruin bakken. Je zet daar vervolgens een maggie blokje bij. terwijl je dat doet, kun je tussendoor de zeevruchten kruiden met zout en paprika poeder. Niet teveel, want anders wordt het eten te scherp. Ook de fruitcoktail kun je alvast ontdoen van de vruchtensap.

Je snijd de surimi sticks in kleine blokjes en die doe je vervolgens als eerste in de wok erbij. Het geheel laat je 2 minutjes samen bakken op gemiddeld vuur, waar je meteen de zeevruchten en de tomatenpuree aanvult. Na 5 minuten gooi je de vruchtjes van de fruitcocktail erbij. Zorg er wel voor dat je eerst het rood fruit eruit hebt gevist.

Dit geheel doe je braden (wokken) totdat je ziet dat de vis gaar wordt. Ondertussen kun je de spaghetti met koud water wassen en in een vergiet uit laten lekken.

Zodra de zeevruchten prut gaar is getoomd met het sap van de fruitcocktail, voeg je de spaghetti toe. De laatste hand die je eraan legt is dat je het geheel nog 1 minuut even op hoog vuur goed roert met een spaghettivork en opscheplepel zodat het één rijk-gevulde mengsel is geworden. Je hebt een “Rijk gevulde past fruity du Mere’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s