Pangafilet met aardappel en snijbonen

Afbeelding: De Kroonzicht- keuken by Art Museum Kroonzicht

IN DE KEUKEN – ‘Pangafilet met Aardappel en Snijbonen‘ noem ik dit recept van de maaltijd van deze dag. Deze warme maaltijd kan iedereen maken en staat in 40 minuten op tafel. Dit heerlijke gerecht is een ware delicatesse maaltijd en een unicum in zijn soort.

Ingrediënten:

— 1 Kilo Aardappelen

— 5 x Panga filet

— 3 middelgrote uien

— Zonnebloem Olie

— 1 zak snijbonen (500gram)

— 3 tomaten

— zakje Selderij

— 5 Maggie blokje van Maggie

— Zout & Zwarte Peper

— Knoflook

— Paprika poeder

Kookattributen:

— platte braadpan

— Kookpan

— Snijmes

— Snijplank

— Vergiet

Bereidingswijze:

Je zet de kookpan gevuld met water, een scheutje zout op vuur. Je brengt het water aan de kook en dan zet je het vuur wat lager. Dan laat je geschilde aardappelen in de pan gaar koken tot de aardappel net gaar is gekookt. Je kunt dit testen door een vork in de aardappel te steken. breekt de aardappel in tweeën, dat is de aardappel goed gaar.

Je snijdt 2/3 van de uien, selderij en knoflook in kleine stukjes en zet deze met de een flinke scheut zonnebloem olie in de braaadpan op gemiddeld vuur zodat de uitjes net niet bruin bakken. Je zet daar vervolgens een maggie blokje bij. terwijl je dat doet, kun je tussendoor de pangafilet kruiden met zout en paprika poeder en zwarte peper. Niet teveel, want anders wordt het eten te scherp. Je legt de gekruide pangafilet in de braadpan zodra de gesneden uitjes aan de randjes bruin beginnen te worden.

Je snijd de tomaten in kleine blokjes en die doe je vervolgens als laatste in de braadpan erbij. Het geheel laat je 10 minutjes samen bakken op laag vuur, waar je bij blijft staan en de visjes geregeld omdraait.

Vervolgens snij je de snijbonen in kleine reepjes. De overige 1/3 van de uitjes gooi je met 1 maggie blokje in een kookpan en een beetje zonnebloem olie erbij. Zodra de uitjes aan de rand lichtbruin beginnen te worden, gooi je de gesneden bonen erbij. Dit laat je dan een paar minuten op gemiddeld vuur bakken en daarna zet je het op laag vuur om gaar te stomen. Dit gaar stomen duurt ongeveer 7 minuten.

Zodra de vis, en snijbonen gaar zijn is de maaltijd bijna klaar.

je serveert het eten door een aantal aardappelen op een diep bord te leggen en dan een visje erlangs te leggen. Het visje is gaar gestoomd in de vrauchtensap van de tomaten en uien, dus hij kan breken, maar dat is niet erg. de jus welke is ontstaan in de vispan, daarvan zet je 2 eetlepels over de aardappelen, vervolgens schep je de in reepjes gesneden snijbonen in een gepaste hoeveelheid erbij. En voilá Je hebt een “Pangafilet met Aardappel en Snijbonen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s