Weiland Soest

Afbeelding: Weiland Soest by Art Museum Kroonzicht

SOEST – Wanneer je vanaf Baarn langs het spoor naar Amersfoort fietst kom je klangs een stuk weiland. Dit natuurgebied begeeft zich met diverse boeren en ligt gevestigd in Soest. Op het kunstwerk zie je de doorgaande weg over het spoor in Soest welke tussen de weilanden in aangelegd.

Soest begeeft zich praktisch tussen Amersfoort, Baarn, Soesterberg en Soestdijk. Deze regio kent tal van mooi natuurlijk schoon. Soest, weliswaar bekend van zijn heerlijke roomsoezen is een vrij kleine gemeente met eigenlijk wel alles wat een mens nodig heeft voor het invullen van het doorgaand leven.

De gemeente heeft zijn eigen sportvoorzieningen, zoals zwembad, fitness en voetbalclub. Een politiebureau, zorgvoorziening en winkelcentrum. Een stukje industrieterrein met o.a. autogarages en bouwmarkten. 2 treinstations, maar veel belangrijker nog… zijn eigen natuurlijke schoonheid.

Bij het Witte Huis van het Fletcher Hotel in Soest vind je een kleine vakantiepark en een aantal weilanden met paarden en zelfs daarachter de Soestduinen. Meer richting Baarn, vind je de echte Boerderijen bij de weilanden daar met schapen en varkenshouders.

Het kunstwerk is gecreëerd van het aanzicht bij het spoor nabij Baarn. De weg op het kunstwerk loopt naar de spoorwegovergang. Natuurlijk met de horizon daarachter en het groen erom heen.

Vanuit dit perspectief is dit een van de mooiere aanzichten die Soest heeft. De geur die daar in werkelijkheid hangt is ook gevuld met een rijke gehalte aan zuurstof en is heerlijk om in te ademen. Nog fijner dan de zeelucht langs het strand.

Ben je in Soest moet je dit stukje natuur maar eens opzoeken. Het begeeft zicht tussen de sporen wanneer je de korte route van Baarn naar Amersfoort fiets en ervoor kiest door Soest heen te fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s