Kurhaus In Scheveningen

Afbeelding: Kurhaus in Scheveningen by Art Museum Kroonzicht

SCHEVENINGEN – Gelukkig kun je van elk openbaar aanzicht een kunstwerkje creëren. Zo werd dus ook een mooi kunstwerk gecreëerd van in feite al een bestaand kunstwerk op zich, zoals zovelen, namelijk het Kurhaus.

Weer een prachtig aanzicht welke je nergens anders in een dergelijk kunstwerk als deze zou moeten kunnen tegenkomen. Het veelbesproken en misschien wel bekendste gebouw van Scheveningen als je het mij zou vragen.

Het Kurhaus doet zijn naam eer aan. Waar dit gebouw vroeger nog vaak een bestemming had van belangrijke samenkomsten of besprekingen al dan niet andere sensationele evenementen is het er sinds de coronacrisis met zijn zoveelste ‘Lock-Down’ alweer vrij rustig.

In de Oorlog maakte het natuurlijk deel uit van de kustlijn van Duitsland welke zich verdedigde tegen de komst van de geallieerde.

In de zomermaanden van afgelopen zomers was weinig te merken van het feit dat er een coronacrisis heerst. Al was het minder druk dan normaal voor die tijd van het jaar in Scheveningen. Het leek wel een saaie zomer in Nederland.

Scheveningen is ‘de’ badplaats van Nederland. Santvoort en Noordwijk aan Zee doen ook nog wel mee, maar Scheveningen staat natuurlijk bekend omdat het wel compleet is met alles erop en eraan en ook wel het meest in het Nieuws is besproken.

De Badplaats heeft zelfs zijn eigen ‘PI Scheveningen’ welke je tegenkomt wanneer ja vanaf de algemene bushalte met de betreffende bus richting Wassenaar reist. En natuurlijk staat het er ook bekend om dat het Joegoslavië Tribunaal in die badplaats een vestiging zocht.

Supermarkten, een Winkelcentra, een Casino, tal van Hotels en Hostels, een mooie Boulevard met tal van horecagelegenheden en souvenir winkels. Noem het maar op en je kunt het zo gek nog niet bedenken. Een van de toeristische trekpleisters is dus het veel besproken Kurhaus.

Het gebouw is al erg oud en op zich een kunstwerk, waar nu dus hier weer een speciaal kunstwerk van is gemaakt voor op deze website. Het gebouw en de badplaats zelf zijn makkelijk toegankelijk vanaf het centraal station in Den Haag omdat er een rechtstreekse verbinding is aangelegd voor de tram. Deze komt ook praktisch langs Madurodam, welke op wandelafstand gelegen ligt. Voor de mensen die er nog nooit geweest zijn is het zeker de moeite waard om het speciale gebouw in het echt vanuit dit aanzicht welke de kunstenaar in beeld heeft gebracht, te gaan bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s