Marechaussee Den Haag

Afbeelding: Marrechausse Den Haag by Art Museum Kroonzicht

‘s-GRAVENHAGE – Op een zomerse dag wandel je soms wel eens ergens, zoals bijvoorbeeld in de Hofstad. En plots heb je een aanzicht wat je wel een kunstwerkje waard vindt. We hebben het hier natuurlijk over de bolide van de heren van de Marechaussee.

Een typische voorbeeld van een aanzicht wat kan bewegen , maar in dit geval stilstaat, welke je toch graag in een kunstwerk wilt plaatsen. Een opmerkelijk voertuig is het natuurlijk wel. Een van de heren liep rustig naar mij toe en gaf te kennen niet herkenbaar in beeld te willen. Ik legde de beste man uit wat ik aan het doen was en dat niemand hem zal herkennen, behalve als een standaard medewerker van de Marechaussee. hij vond het verder dan niet erg.

Zoals dus beloofd, hier dan het kunstwerk. Kenteken is ook niet goed zichtbaar, dus echt goed te herleiden wie het nou zijn behalve dat ze werkzaam zijn voor de Koninklijke Militaire Eenheid van Defensie kun je ook niet en is ook niet de opzet geweest van de kunstenaar.

2 poppetjes bij het mooie voertuig kan natuurlijk geen kwaad. Ik liet de man ook filmpjes zien van andere voertuigen, zoals een Ambulance voertuig en die van de Politie en Brandweer. Het is alsof je met je kinderspeelgoed speelt.

Hoewel de beloofde treintjes van toen ik 3 jaar jong was, waar ik uiteindelijk maar 1 keer mee heb mogen spelen als kind, is het spelen met de voertuigjes van autoritaire gezag altijd wel een mooie compensatie geweest. En dat zelfs helemaal in Berlijn.

Aanschouw hier dus een stilstaand kunstwerk van een kunstwerk eigenlijk. Namelijk de mooie bolide in zijn standaard kleuren. In Warmond, nabij Leiden werd ik nog staande gehouden door een 3-tal van dergelijke auto’s samen met een busje en een politiewagen. Kennelijk werd ik gezocht. Maar na een gesprekje van 5 minuutjes, waarbij ze toch wel tot de constatering kwamen dat ik niet zo een gevaarlijke crimineel was dan dat ze zichzelf waarschijnlijk hadden wijsgemaakt lieten ze me gewoon weer gaan. En sindsdien werd ik volgens mij ook niet meer gezocht. De naam op mijn paspoort die ik moest overleggen klopte wel met diegene van wie ze het signalement aan het controleren waren. Zo zie je maar hoe ze zichzelf daarin kunnen vergissen.

Al met al , dacht ik bij mezelf, dan is nu ook iemand anders even met zijn autootjes aan het spelen. De mooie auto waarmee ik heb gespeeld is een tank uit de 2e wereld oorlog. Wie weet kunnen we daar ter zijner tijd nog een mooi kunstwerkje van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s