Topdrukte Station Eindhoven

Afbeelding: Topdrukte Station E’hoven by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – Soms is het treinverkeer gestremd en worden er bussen ingezet. Wanneer dat in Eindhoven het geval is, is het een topdrukte van jewelste. Station Eindhoven verbind namelijk het treinverkeer van heel provincie Limburg met het rest van het land.

Vanuit Eindhoven kun je via 2 verbindingen naar Limburg. Namelijk de trein naar Venlo of de trein naar Maastricht of Heerlen. Wanneer de treinen in die richting gestremd zijn of in een andere richting is het natuurlijk een topdrukte op station Eindhoven.

Op het kunstwerk zie je de rijen mensen die op de ingezette NS-bussen wachten die de reizigers in dit geval naar Tilburg of ‘s-Hertogenbosch brengen. Deze mensen worden vermaakt door muziekkanten die plaats hebben genomen op de Piano welke je op de meeste bekende stations ook wel kunt tegenkomen.

De rij met reizigers zijn in deze situatie beland doordat er werkzaamheden waren tussen Eindhoven en Tilburg en Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. De werkzaamheden zijn vermoedelijk bij Station Boxtel ontstaan want dat is het laatste station van waar de route in beide richtingen nog hetzelfde is.

De tussenliggende stations naar ‘s-Hertogenbosch zijn; Eindhoven Strijp-S, Station Best, Station Boxtel en Station Vught waar naar je ‘s-Hertogenbosch hebt. De tussenliggende Stations naar Tilburg zijn; Eindhoven Strijp-S, Station Best, Station Boxtel, Station Oosterhout en tenslotte Station Tilburg.

Natuurlijk is het leuk om van zo’n verschijnsel van topdrukte het aanzicht in een kunstwerk vast te leggen zoals op de afbeelding hierboven. Het aanzicht is van ongeveer1 jaar en 8 tot 9 maanden terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s