Chaos in Eindhoven

Afbeelding: Rellen Eindhoven by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – Het leek te gaan om een protestdemonstratie, maar het monde uit tot een chaotische bedoeling van jewelste. Momenteel staat heel het gebied rondom het station van het centrum van Eindhoven in gespannen sfeer. Het lijkt wel een Oorlogsgebied.

Ook van een chaotische toestand kun je het aanzicht vastleggen in kunst. Zie hier: De politie in actie! Vandaag blijkt de binnen stad van Eindhoven te zijn omgetoverd in een oorlogsgebied. De politie en ME kunnen de relschoppers niet meer aan. Naar verluidt van de laatste berichtgeving wordt nu ook het leger ingezet.

Relschoppers keerde zich vandaag tegen het autoritaire gezag. Ze gooide met stenen naar winkeletalages en de politie. De binnenstad ligt momenteel in puin. Auto’s werden in brand gestoken. Zo was op het nieuws van zojuist op Omroep Brabant goed te zien dat een auto van Pro-Rail op zijn kop lag op het 18 Septemberplein aan de zogeheten taxi kant van het station, en wel in de fik gestoken.

Op live beelden is te zien hoe de menigte zich keert tegen de ME en Politie wie traangas en waterkanonnen hebben ingezet. De toepassingen lijken weinig resultaat te hebben. Een donker gekleurde relschopper welke zich eveneens tegen de politie keerde wordt vervolgens door zijn mede-relschoppers in elkaar geslagen waarna de politie nog harder ingrijpt.

De situatie is nog steeds een chaos en het kost erg veel moeite om de situatie tot een einde te laten ontwikkelen.

Hoewel het ongepast is heisa, drama en chaos te verheerlijken is het natuurlijk wel zo dat een moment van de politie in actie is wel heel bijzonder is om in een aanzicht van kunst vast te leggen. Een unicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s