De Oude Kerk Van Putten

Afbeelding: Oude Kerk in Putten by Art Museum Kroonzicht

PUTTEN – Ook Putten heeft een Oude Kerk welke ze net als in andere steden; de Oude Kerk noemen. Ook het aanzicht van deze kerk legde ik vast tijdens een fietstocht. En dit transformeerde ik later tot een kunstwerk zoals u nu op de afbeelding kunt zien.

Wanneer van vanaf Nijkerk naar Harderwijk fiets kom je logischerwijs langs Putten. Iedereen in Nederland kent Putten wel van de Puttense Moordzaak. Een minderjarig kind uit deze plaats werd vermoord en de dader was jarenlang spoorloos. Onlangs hebben ze een verdachte aangehouden welke is veroordeeld. Beroep moet nog uitwijzen of deze veroordeling terecht is.

Eerder waren er ook al verdachten aangehouden, maar deze zijn later als niet meer verdacht beschouwd. Hoe de zaak uiteindelijk zal ontwikkelen is nog maar de vraag, want de aangehouden verdachte ontkent het slachtoffer om het leven te hebben gebracht.

In elk geval is het niet geheel ondenkbaar dat de geest van deze jonge welke misschien wel in der loop der jaren zal zijn ge-groeit tot een volwassene nog ergens rondzweeft. Het is natuurlijk geen gekke gedachte als je in geesten geloofd en als je in leven na de dood geloofd dat een geest na het overlijden van een lichaam blijft leven.

Veel mensen geloven in de overtuiging dat indien een mens wordt vermoord, dat de geest in zijn buurt blijft om de dader aan te wijzen. Al dan niet om in het lichaam van de dader te kruipen en op die manier zijn leefomgeving te beïnvloeden. Of dat altijd terecht is, valt nooit met zekerheid te zeggen, want christelijke mensen die door een Doop menselijke aanleg genieten ondervinden hetzelfde principe waarbij de omgeving van diegene betreffende kan worden beïnvloed. En ook daar blijkt dat niet altijd waarheidsvinding voorop ligt, maar ook vaak eigen belang. Dit laatste valt moeilijk uit te leggen, dus we gaan er voor nu maar niet dieper op in.

Maar net als elke kerk en een klein spiritueel verhaal erbij, weer een mooi kunstwerk. Aan schouw de Oude Kerk in Putten in artistieke stijl op de afbeelding hierboven.

One comment

  1. Bij de Oude Kerk van Putten heeft een heel verdrietige geschiedenis, daar was het verzamelpunt en staat het een monument geplaatst om de meer dan 600 weggevoerde Puttense mannen te herdenken. Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s