Appel-Rozijnen Pannekoeken met Kersenjam

Afbeelding: De Kroonzicht- keuken by Art Museum Kroonzicht

IN DE KEUKEN – ‘Appel-Rozijnen Pannenkoeken met Kersenjam‘ noem ik dit recept van de maaltijd van deze dag. Deze warme maaltijd kan iedereen maken en staat in 20 minuten op tafel. Dit heerlijke gerecht is een ware delicatesse maaltijd en een unicum in zijn soort.

Ingrediënten:

— 1 pak bloem

— Suiker

— 2 Grote Eieren

— Zonnebloem Olie en Roomboter

— 2 Appels

— 1 zak Rozijnen

— Melk

— 1 zakje Vanille suiker

— Snufje Zout

— Poeder suiker

— Kersen Jam

Kookattributen:

— Koekenpan

— Kom

— Snijmes

— Snijplank

— Mixer

Bereidingswijze:

Doe de bloem in de Kom, voeg een klein beetje melk toe en 3 eetlepels Suiker en een halve eetlepel zout. Meng het geheel tot een deeg. Dit voorkomt dat het beslag klonten krijgt. Voeg langzaam extra melk toe, terwijl je het deeg met de mixer klopt. Terwijl je dit doet, voeg je de eieren toe, die je mee in het beslag mixt. Voeg ook meteen het zakje vanille suiker toe. Doe dit mixen totdat je het beslag hebt van de juiste dikte voor de pannenkoek van je wensen.

Hou je van een volle zware pannenkoek, laat je het beslag wat dikker. Wil je meer een pannenkoek zoals een flensje, dan maak je het beslag wat dunner.

Laat de rozijnen wellen terwijl je de beslag even in de koeling zet. Dit doe je door de rozijnen in een kommetje water te laten staan. Terwijl de rozijnen aan het wellen zijn, schil je de appels en snijdt deze in kleine plakjes.

5 minuten later kun je beginnen met de koekenpan voor te verwarmen. Laat de pan niet te heet worden. Voeg een druppel zonnebloem olie en een klontje boter toe. Zodra de boter is opgelost verdeel je deze over de pan waarna je de eerste schuit beslag in de pan doet. Let op, Je moet erg weinig beslag in de pan zetten, want de rozijnen en de appel voeg je tussentijds toe tijdens het bakproces zodat deze voornamelijk in de pannenkoek hechten. Zodra de appel en de rozijnen op de eerste dossering beslag in de pan zijn gelegd, voed je een dossering van hetzelfde formaat toe en laat je het beslag over de hele pan uitspreiden.

Let op; Dit proces moet je vlot achter elkaar doen, want de pannenkoek moet zodra de randjes lichtbruin beginnen te branden al worden omgedraaid met een spatel. Het is belangrijk dat je deze volgorde aanhoudt, want als de appel en de rozijnen niet goed aan de pannenkoek hechten, gaat de pannenkoek kapot nog voordat je hem kunt opeten.

Nadat de pannenkoek aan beide kanten goed bruin is gebakken leg je deze op een plat bord. Daarna strijk je de pannenkoek licht met kersenjam waarna je hem oprolt. vervolgens voeg je aan de opgerolde pannenkoek een lichte deken van poedersuiker toe. En klaar is de pannenkoek voor consumptie en heb je ‘Appel-Rozijnen Pannenkoek met Kersenjam’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s