Carnaval 2021 Afgelast

Afbeelding: Caranaval by Art Museum Kroonzicht

EINDHOVEN – In Bijna heel het land waar Caranaval wordt gevierd wordt het feest in algemen zin afgelast voor het jaar 2021. Optochten mogen of kunnen in verband met Corona en zijn maatregelen, niet doorgaan. De grote steden en veel dorpen hebben daartoe besloten op last van de overheid en gemeentes.

In veel steden zou het feest normaliter op vrijdag 12 Februari vroeg in de avond beginnen en tot 16 februari laat in de avond doorgaan om het feest op 17 februari af te sluiten met in Eindhoven het befaamde haring happen of de kamelen race op ‘The Day After’.

Helaas mocht het feest geleid door Prins Carnaval een verstoring kennen van ongekende omvang. In verband met de 1,5 meter afstand regel van het Coronabeleid. Is het haast vrijwel onmogelijk om samen een biertje te gaan nuttigen in een van de vele kroegen en daarbij te hossen en te dansen.

Het bekendste feest van Nederland, waarbij iedereen verkleed gaat en de jeugd elkaar opzoekt en waar veel ‘liefdes’ en ‘one night stands’ ontstaan, zal op enkele plekken waarschijnlijk achter gesloten deuren toch plaatsvinden. Dat is de verwachting als je uit het zuiden van het land komt en het feest goed kent.

De uitbraak van corona die in december 2019 al in Nederland was geconstateerd, werd aldus de mediaberichten welke we kregen voorgeschoteld, door de Carnaval van 2020 ontpopt tot een Pandemie in Nederland, waarna alle ophef en commotie omtrent Corona alleen maar erger werd dat we vandaag de dag met een Lockdown zitten. In principe verbiedt de ingestelde avond klok waarbij iedereen na 20.30 niet meer op straat mag zijn. Het feest tot in de nachtelijk uurtjes.

Ook voorbereidingen van het feest worden gestremd en dragen er natuurlijk bij dat het feest in algemene zin wordt afgelast. Denkbaar is dat voor de kleintjes Carnaval heel klein wordt georganiseerd, zodat ze toch hun verkleedpartijtjes hebben. Naar alle verwachting zal dat indien dat op plekken plaats zal vinden dat toch in strijd zijn met de regelgeving welke op het moment geldt in verband met de Pandemie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s