Erg koude temperaturen

Afbeelding: Sneeuw Station Soestdijk by Art Museum Kroonzicht

SOESTDIJK – Het is hartje winter 2021 en overal in het land is sneeuw te zien. Op sommige plekken lag er op de eerste sneeuw-dag van deze neerslagreeks wel 40 cm sneeuw en reden de treinen vrijwel niet vanwege bevroren wissels. Inmiddels rijden er op sommige trajecten wel af en toe een trein en dat geeft een mooi aanzicht waarbij de trein zijn sporen nalaat op de rails.

Goed is te zien dat op het Station Soestdijk al wel een trein heeft gereden, want er zijn sporen op het spoor en dat fenomeen is de moeite waard om het samen met het prachtige station in een kunstwerk vast te leggen.

Het ouderwetse station en inmiddels gerenoveerd behoort bij het plaatsje Soestdijk waar ook het Woonpaleis van de voormalige Koningin Juliana ligt gevestigd. Het heeft slechts één spoor en dus één perron waar reiziger zowel in de richting van Utrecht of in de richting van Amersfoort of Hilversum en Amsterdam op de trein kunnen stappen.

Zoals op de afbeelding hierboven lijkt het station wel een beetje op een Ski- hut ergens in een Ski- gebied hoog in de bergen. De sneeuw geeft het aanzicht gewoon een mooie afwijkende kleur en een ideaal aanzicht om te willen bewaren.

Wanneer de zon weer schijnt zullen we dat aanzicht ook in een kunstwerkje vast leggen zodat het verschil zichtbaar wordt.

Hoe lang het winterse weer nog zal aanblijven is onduidelijk, analisten voorspellen dat de kou zal aanblijven tot minstens tot 16 februari en er zelf elke dag kans is op een steeds sterkere ijslaag op het water. De Friezen en overige Schaatsliefhebbers dromen in elk geval van een Elf- stedentocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s