Uit de school klappen

Afbeelding : I Love Spreekwoorden by Art Museum Kroonzicht

SPREEKWOORDEN – Spreekwoorden, oftewel Spreekwoordelijke gezegden of uitdrukkingen zijn zinnen met een betekenis van en bepaalde strekking, anders dan wat er feitelijk staat vermeld in de geschreven woorden. Een Spreekwoord is een waar woord. In deze publicatie verklaren wij het volgende; – ‘Uit de school klappen’. –

‘Uit de school klappen’ betekent in feiten; Iemand praat zijn mond voorbij. Ook wel gezegd; De nieuwe manager klapt uit de school. In de zin van; De manager heeft zijn mond voorbij gepraat terwijl dat niet de bedoeling was.

Spreekwoordelijke gezegden, Spreekwoorden of uitdrukkingen worden van oudsher gebruikt binnen het communiceren daar waar men ervoor kiest het anders te vermelden dan specifiek, omdat dit eenvoudiger is, al dan niet beter te begrijpen voor de ontvanger naar wie gecommuniceerd wordt, ook wel dat het hetgeen dat bedoeld wordt het beste omschrijft en de betekenis van het bedoelde hierdoor beter wordt ontvangen.

De inzet van spreekwoorden, gezegde of uitdrukkingen is een vorm van communiceren waarbij de zaken in een andere context kan worden gezien zodat daaruit duidelijk wordt hetgeen uiteindelijk bedoeld wordt met hetgeen wordt gecommuniceerd door het gebruik van de spreekwoorden, het gezegde of de uitdrukking zonder het letterlijk voluit te verwoorden

4 comments

      1. Wel opmerkelijk, dat ik dat stukje van het bericht vaak kopieer van een eerder gepubliceerd spreekwoord en dat ik het bij een aantal andere wel met een t had staan. Toch bedankt, ik heb het even bij ze allemaal nagekeken en verbeterd. Verbeterd met een want is geen stam +t i.v.m met voltooid deelwoord. Voltooid deelwoord is alleen eindigend op een t met “fokschaap kofschip” ‘controle’ als ezelsbruggetje. Heel zelden maak ik spelfouten. Alleen bij die bos en wou IPV wilde enzo, haha.. 🧐🤣😴

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s