Vandaag is Valentijnsdag

Afbeelding: Valentijnshart by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Één keer per jaar is er in de maand februari een dag wanneer we kenbaar maken een crush op iemand te hebben en we onze geliefde eren. Deze dag op 14 februari verwennen we onze geliefde met een bos bloemen, een etentje en wat bed-plezier. En diegene op wie we een crush hebben sturen we een bericht dat we hem of haar leuk vinden.

Deze speciale dag is anders dan anders. Door de corona maatregelen kunnen we onze geliefde niet mee op date vragen om mee uit te gaan voor een romantisch diner. De meeste horecagelegenheden zijn namelijk gesloten. En als er al tentjes open zijn is dat slechts voor afhaal producten of maaltijden.

Toch kunnen we deze dag laten zien hoeveel we van de ander houden. We kunnen een zelf een maaltijd bereiden en toch nog voor de avond klok afspreken met elkaar om samen te zijn. Ook op het internet worden de mogelijkheden volop benut. De stuurt een online kaartje, de ander besteld een bloemetje om te bezorgen. Speciale Valentijns-maaltijden worden ook aan huis bezorgd.

Voor diegene die aan het werk zijn, vergeet niet op de terug weg of ergens in je pauze even vlug een bloemetje te kopen of een mooie kaart. Voor diegene die twijfelen of ze dit jaar wel mee willen doen aan de gewoontes van deze dag, is niet erg! Haal je de dag gewoon in wanneer het jou uit komt. Maar vergeet deze dag in elk geval niet in gedachte bij je geliefde te zijn. Ook dat kan in de tijd waarin we leven erg gewaardeerd worden.

Een tip voor de vrijgezellen: Vindt je iemand leuk of ben je stiekem verliefd, doe eens brutaal en laat hem of haar dat gewoon weten. Een simpel berichtje kan voldoende zijn op diegene erop te attenderen dat je hem of haar leuk vind en wie weet bloeit er wel iets heel moois uit.

Wist je dat Valentijnsdag en Nieuwjaarsdag bij uitstek de datums zijn dat relaties beginnen? 35% van de relaties beginnen op een van deze twee dagen. Dan weet je dat nu en reken uit je kans. Zet je over je faalangst heen en laat je crush duidelijk merken. Veel plezier vandaag met Valentijnsdag en maak er iets moois van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s