Sneeuw geeft mooie landschappen

Afbeelding: Spoor naar Hilversum by Art Museum Kroonzicht

BAARN – Het koude weer van afgelopen week zorgt vrijwel overal in het land voor mooie landschappen. De hevige sneeuw bedekte gebieden beginnen langzaam aan weer te smelten wat er voor zorgt dat ook te zien is dat wanneer de temperatuur in dooi stand raakt, ook dit mooie aanzichten creëert.

De vrieskou in combinatie met het sneeuwen van de afgelopen tijd zorgde landelijk, maar ook internationaal voor veel winterpret. Op verschillende plekken kon worden geschaatst, gelanglauft en zelfs op sommige plekken gingen de ski’s uit de kast.

De temperaturen varieerden elke dag wel, maar waren uiteraard in de nacht het koudst. Ook afgelopen nacht was het nog erg koud met temperaturen van meer dan 5 graden onder 0. Toch bleek overdag dat de dooi al in werking was getreden. Dit zorgde overal wel voor gladde wegen waardoor auto’s maar ook fietsers eenvoudig in de slip konden raken. Ook voetgangers moesten op veel plekken nog uitkijken om niet uit te glijden.

Hoewel de temperatuur overdag nog best aangenaam was vergeleken met vannacht, toen de vrieskou nog erg guur was en met name de lippen aan de mond erg droog begonnen aan te voelen, wordt aankomende nacht toch nog een koude verwacht.

Al deze weersomstandigheden zorgen in elk geval voor wisselvallig mooi weer met een variërende aanzichten van het zelfde gebied. Wij legden vandaag het spoor naar Hilversum vast in een fraai kunstwerk omdat je hier kunt zien hoe mooi dit aanzicht kan zijn wanneer het IJs en het Sneeuw begint te dooien. Duidelijk is te zien dat de treinen inmiddels alweer rijden. Het mooie van dit aanzicht is dat je in eerste instantie zou denken dat het een deel van een duits berggebied betreft, waar er altijd in de winter wel een laagje sneeuw is te vinden. Maar niets is minder waar. Dit aanzicht tref je werkelijk in het hart van Nederland. En hoe mooi kan dat er wel niet uitzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s